Bryllupsgaver til par

Foto: PR Få en masse ideer til gode bryllupsgaver.

Bryllupsgaver ideer

19 bryllupsgaver til under 1.000 kroner

Det kan være en svær udfordring at finde den rette gave til brudeparret, for man vil jo gerne give dem noget godt. Mangler du inspiration, giver vi dig her 19 ideer til bryllupsgaver under 1.000 kroner.

Der findes næppe ikke noget hyggeligere end bryllupper, hvor kærligheden fejres.

Men hvad er en god bryllupsgave at give?

Hvis du gerne vil gøre brudeparret glade, men mangler lige den helt rette idé til gaven, der vil gå rent ind, har vi her samlet 19 idéer til bryllupsgaver under 1.000 kroner, som du kan lade dig inspirere af.

Sammen med bryllupsgaven kan du også skrive en personligt kort, som parret kan glæde sig over. 

Du finder både gaver, der lægger sig lige op ad prisen, men også flere under 500 kroner - og der er noget til alle typer brudepar. 

LÆS OGSÅ: Gave til hende: 40 idéer til kvinder i alle aldre

1. Keramik

Bryllupsgave keramik.jpg

Hvem elsker ikke flot og original keramik? Du kan enten gå på jagt i små, fine studios eller søge rundt på nettet. Vi har udvalgt disse to favoritter fra Vaisselle Boutique, der alle er håndlavede og malet i hånden af en lille familie bosiddende i Andalusien i det sydlige spanien. 

Du kan give en enkelt ting eller lave et sæt. En tallerken (kan bruges som et lille fad) til 345 kroner og/eller en kande til 650 kroner. 

2. Plakater

bryllupsgave print billeder.jpg

Plakater er en af tidens helt store boligtrends, og der findes et enormt udvalg af flotte og farverige slags. Hvis du kender lidt til, hvilken stilart brudeparret kan lide, kan du med fordel forære en flot og personlig plakat. Det bliver altid lidt dyrere med en ramme omkring, men til gengæld er det en meget mere fuldendt gave.

Vi har tabt vores hjerte til Josefine Amalies flotte Swimmer (som er signeret af kunstneren selv) til 700 kroner for en 50x70-plakat uden ramme eller Villa Savoye kunst-plakaten fra danske Kristina Dam Studio til 490 kroner. 

3. En god samvittighed

flag_foto-miriam-nielsen.jpg
Foto: Røde Kors/Miriam Nielsen

Denne gave fylder ganske vist ikke ret meget på pakkebordet, men det er måske en af de mest betydningsfulde gaver, du overhovedet kan give. Gør brudeparret til faddere for et barn i nød gennem f.eks. SOSbørnebyerne, Røde Kors eller Plan Børnefonden.

Du kan også støtte andre gode sager som eksmpelvis WWF Verdensnaturfondeneller donere til klimavenlige tiltag som eksempelvis Atmosfair, der bl.a. anbefales af den grønne tænketank Concito. 

4. Sengetøj

HAY_Duo_Bed_Linen_Cappuccino xx.jpg

Hvem vil ikke gerne ligge blødt og rart, når klokken slår sengetid? Sengetøj af høj kvalitet er en gave, som både er dejlig at give og at modtage. Der findes uendelige udgaver i et væld af prisklasser, men du går aldrig galt i byen med en god bomuld/hør-blanding.  

Prøv f.eks. HAY Duo Sengetøj Sæt (her i farven Cappuccino) set til 425 kroner stykket.

5. Dørskilt

Navneskilt_2.04_1024x1024.jpg
Foto: Liebe

Denne gave er måske bedst til parret, som ændrer deres efternavn, når de bliver gift. Det er en mindeværdig gave, som er sjov at se på lang tid efter brudekjolen er hængt væk. Du kan f.eks. finde et fint procelænsskilt med et enkelt, sort navn til 750 kroner hos Liebe

6. Personlig nøglering

ravn nøglering personlig.jpg

En nøglering er måske ikke det første, du tænker på, når du leder efter en bryllupsgave, men det kan være en ganske fin overraskelse, hvis de er kreeret specielt til brudeparret. Prøv f.eks. et sæt lædernøgleringe, hvor parrets nye efternavn er trykt ind i. Fint og simpelt.

Det kunne f.eks. være en TX10-nøglering fra byRavn til 199 kroner stykket.

7. Spa-oplevelse 

GettyImages-622547606.jpg
Foto: Getty Images

Send brudeparret på en dejlig, afslappende oplevelse, når bryllupsræset har lagt sig. Det vil med sikkerhed være et hit. Vi kan bl.a. anbefale Sofiebadet i hovedstaden, hvor du kan få alskens behandlinger fra 200 til 1.000 kroner, men der findes også et stort udvalgt i landets andre byer. 

8. Et træ

GettyImages-1069710614.jpg
Foto: Getty Images

Er brudeparret de heldige indehavere af en have, kan du købe et fint træ, som de hvert år kan nyde at se vokse i takt med deres ægeskab. Fint, simpelt og hyggeligt. 

Det kunne f.eks. være et smukt magnoliatræ, som du kan få til 899 kroner hos Plantorama. Men søg på nettet, for de findes også til andre priser - ligesom du kan vælge en helt anden sort.

9. Skulptur

bryllupsgave skulptur .jpg

En fin og romantisk skulptur vil være et evigt minde om en god dag. Der findes et hav af flotte kreationer i mange forskellige prisklasser, og selvom det kan være svært at finde den helt rette, så er det en gave, der absolut holder. 

Det kunne f.eks. være denne lille, fine (8 centimeter) skulptur "Hjertepar" af Stiig Kalsing, som kan købes hos Galleri Nina Sampson til 800 kroner.

10. Blomster-abonnement 

blomster.jpg
Foto: Bloom K

Glæd brudeparret med en gave, der bliver ved med at give - og som pynter i hjemmet. Der findes efterhånden en del tjenester, som gør det muligt at abonnere på blomsterbuketter. En af dem er Bloom k, hvor du kan sørge for, at de får leveret en frisk buket hver uge. Priserne starter fra 179 kroner.

11. Knive

180219_endeavour_green_chopper_v1_1800x1800.jpg
Foto: Endavour

Skal du til bryllup hos et par, der elsker at lave mad, vil de med sikkerhed sætte pris på en god kokkekniv. Her er det igen smag og behag, men hvis du leder efter en god all-around kniv, kommer du langt med Endavour-serien. Her kan du f.eks. få en frugtkniv til 699 kroner eller en Green Chopper til 999 kroner.

12. Koncert-oplevelse

GettyImages-80638713.jpgDanske Sharin Foo fra gruppen Raveonettes. (Foto: Getty Images)

Send brudeparret afsted med gode toner fra deres favoritkunstnere. Følg med på Livenation, Ticketmaster eller Billetlugen og giv dem en gave, der kan lagres i hukommelsen.

Få idéer til endnu flere oplevelsesgaver lige her.

13. Kaffekværn

Kaffekværn.jpg

Intet dufter eller smager bedre end nykværnet kaffe. Forkæl parret med en smuk kaffekværn, som du sikkert selv vil komme til at nyde godt af, når du kommer på besøg. Vi har kastet vores kærlighed på Collar Coffee Grinder fra Stelton til 463 kroner. 

14. Bålsted

Denk bålfad.jpg

Sørg for lange, lune hyggeaftener med et ildsted til brudeparrets have. En gave, der med garanti vil skabe gode minder mange år frem. Det kunne f.eks. være et Denk bålfad til 969 kroner. 

15. Lampe

Lampe.jpg
Foto: Hübsch

Du går sjældent galt i byen med en flot lampe, som kan pynte i brudeparrets hjem. Gå efter en bordlampe, som ikke kræver alt for meget plads. Det kan f.eks. være denne fine, lille bordlampe fra Hübsch set til 750 kroner. 

16. Grill

grill.jpg
Foto: Weber

Skru op for have- eller altanhyggen med en lille grill, der kan tages med allevegne. Køb f.eks. en Smokey Joe kuglegrill til brudeparret, som du kan få hos Weber til 733 kroner.

17. Vase

KAHLER_unico_sample_11.jpg

En vase er et sikkert hit hos de fleste og kan både pynte med eller uden blomster i. Undersøg, om brudeparret er mest til glasvaser eller keramikvaser og bestem dig for, om du går efter et unikum eller en, der kan købes i butikkerne. 

Det kunne f.eks. være en large Unico Vase i farven Pastel Green fra Studio Arhøj. Vasen er designet af Anders Arhøj for Kähler, og du kan købe til 607 kroner her.

18. Kay Bojesen

Limousine.jpg
Foto: Kay Bojesen

Forær brudeparret et af de klassiske Kay Bojesen-trædyr som symbol på den store dag. Der findes mange at vælge imellem til forskellige budgetter - det kunne eksempelvis være den klassiske Abe, mini til 499,95 kroner eller Limousine, stor til 899,95 kroner. Du finder dem begge hos Kay Bojesen.

19. Køkkenrulleholder

Untitled-1.jpg
Foto: by Wirth / Luxoliving

Holderen, de fleste har brug for, men ikke skænker den store tanke. Forærer brudeparet en flot køkkenrulleholder, som vil pynte på køkkenbordet. "Hands On" fra by Wirth er så fin, at den helt sikkert vil få en god placering, og så koster den bare 425 kroner hos Luxoliving

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup, Gaver til hende, Gaver til ham og Boligindretning