Cecilie Beck

Foto: Miklos Szabo "Jeg kan godt lide mænd, der ikke føler sig truet på deres maskulinitet af stærke kvinder, men det er i sig selv ikke et karaktertræk, der er nok til at gøre indtryk," lyder det fra Cecilie Beck.

"Folk kan blive SÅ rasende, hvis man siger det"

Tv-vært Cecilie Beck om at finde ro i sig selv, om en blindtarmsbetændelse i Congo og om et overforbrug af ordet fucking.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

"At man får en indre sikkerhed og ro. Blandt andet fordi man gennem erfaring ved, at det hele nok skal gå. Og fordi man med alderen bliver mere og mere ligeglad med, hvad andre siger og tænker om en."

Hvilken mand har gjort størst indtryk på dig og hvordan?

"Nu sidder jeg ikke og venter på, at der kommer en mand forbi og gør indtryk. Jeg kan godt lide mænd, der ikke føler sig truet på deres maskulinitet af stærke kvinder, men det er i sig selv ikke et karaktertræk, der er nok til at gøre indtryk. Generelt er jeg ret glad for sjove mennesker. Især hvis de kan få mig til at grine af mig selv. Men det gælder både mænd og kvinder."

LÆS OGSÅ: Hella Joof ser tilbage: "Det var for voldsomt for mig"

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

"At de skal tro på deres egne instinkter og i det hele taget skal leve mere efter maven end hovedet. Og at det allerfineste, man kan være, er en god kammerat."

Hvilken begivenhed har ændret dit liv?

"At få børn. At opleve, at man er parat til at tilsidesætte alle sine egne behov for et andet menneske, er en ret banebrydende og livsændrende oplevelse. Samtidig er det så vanvittigt berigende at have mennesker i sit liv, som man kan slappe fuldstændig af med, fordi man har kendt dem siden deres første åndedrag. Også når de bliver voksne."

Hvornår er du helt dig selv?

Når jeg træner og oplever, at jeg er fuldstændig i et med min krop."

Hvad er den største ros, du har fået?

"At jeg er generøs. Der er noget dejligt “larger than life” over generøsitet, som jeg meget gerne vil forbindes med. Der er ikke noget mere kedeligt end folk, der er nærige, hvad enten det er med deres midler eller følelser."

Færdiggør sætningen: Jeg bliver upopulær, når jeg siger det, men jeg synes...

"... at folk generelt er pænere uden at bekæmpe deres alder med kosmetiske indgreb. Men den debat er en hvepserede. Folk kan blive SÅ rasende, hvis man siger det. Det er jo ikke fordi, jeg ikke synes, at folk skal gøre lige, hvad de vil med deres udseende. JEG synes bare sjældent, at det er særligt velfungerende, og jeg tænker tit, at det er lidt ærgerligt, at vi ikke vil acceptere aldersprocessen."

Hvornår har du sidst grædt af grin?

"Jeg griner meget! Også på en måde, der fremkalder tårer. Så sent som i går småtudede jeg lidt af grin over noget, min datter sagde. Jeg griner meget med mine børn. Vores humor er vokset ud af den samme sump af mærkelige betragtninger."

Hvilket af dine karaktertræk holder du mest af?

"Min stædighed, tror jeg. Den kan virkelig også være irriterende og spænde ben for både mig selv og andre. Men der er også et eller andet smukt ved at nægte at give op."

LÆS OGSÅ: Ditte Okman havnede i shitstorm: "Det var virkelig dumt og ufølsomt gjort"

Hvad har været dit livs længste minutter?

"Det må være en nat i Congo i 90’erne, hvor jeg havde blindtarmsbetændelse. Jeg havde så voldsomme smerter, at jeg overvejede, om det var nemmere at dø. Næste morgen blev jeg heldigvis hasteopereret, men inden da var der nogle helt sindssyge og meget lange timer, som jeg aldrig glemmer."

Hvordan tror du, at dine gymnasiekammerater husker dig?

"Jeg har ingen anelse. Men jeg er helt sikker på, at vi allesammen generelt følte os ret usikre. Selvom de første ungdomsår generelt var sjove, var de også ret hårde, fordi man var så usikker på alting. Og generelt var bekymret for at falde igennem og blive til grin. Hvis jeg skal vælge nogle år, jeg IKKE har lyst til at genleve, så er det mine gymnasieår."

Hvilke ord/vendinger bruger du lidt for ofte?

"Fucking. Og det irriterer mig virkelig. Hvis man endelig skal bande, kan man da lige så godt holde liv i nogle gode danske kraftudtryk. Jeg kan i det hele taget godt lide lidt ældre danske udtryk, så det kunne godt være, at jeg skulle gå på jagt i ordbogen efter et par gode erstatninger."

Om Cecilie Beck, 51 år

  • Journalist og tv-vært bl.a. på TV 2 Nyhederne.
  • Var vært på showet De største øjeblikke, som blev sendt den 30. december. Showet kan ses på TV 2 og TV 2 Play.
  • Mor til Astrid, 24, og Frida, 19, som hun har fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Karriere og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg