Den magiske is
Foto: Muriel de Seze/Getty Images Søerne i København, som i år transformerede sig til en skøjtebane og trak folk ud fra Corona-hulerne derhjemme.

Den magiske is

I denne uge skete der noget magisk, da en stor del af landets befolkning valfartede til søer, åer og oversvømmede marker. For første gang i mange år havde isen nemlig gjort sit indtog.

Det resulterede både i en masse dumdristige handlinger (som f.eks. biler, der måtte trækkes op af vandet), og magiske øjeblikke – som da ugens gæst i ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ skøjtede på en sø for første gang i sit liv; og det på trods af, at hun er det, som man - med lidt god vilje - kan kalde for en skøjteprinsesse.

Irina Olsen har nemlig skøjtet siden dengang, hendes mor fik hende optaget på en anerkendt skøjteskole i Ukraine som fireårig, til hun som som 19-årig slog sin sidste piruette og lagde skøjterne på hylden. 

Irina Olsen ved selvsagt en masse om is - også om, hvordan man undgår at slå sig virkelig meget, når man falder (for det gør man!), og hvorfor kunstskøjteløbere aldrig bryder sig om at træne lige efter en ishockykamp. 

I denne uges afsnit af ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ betror hun Anders Lund Madsen om sit livs første skøjtetur på ’vild is’, da hun i weekenden tog sin datter med udenfor skøjtehallens fire vægge.

”Det er meget mere magisk at komme ud på rigtig is end at være i en skøjtehal. En rigtig wow-oplevelse! Det føltes mere naturligt – jeg kunne jo se sneen på træerne, og så skulle jeg jo heller ikke præstere noget der,” siger hun.

Men selvom skøjteturen på søen føltes som et lille eventyr, så syntes Irina Olsen, det var ubehageligt at vide, der var vand under isen.

”Jeg turde jo ikke at springe. For hvad hvis jeg satte et hak dybt i isen; jeg vejer jo tre gange så meget, når jeg lander fra luften på søen! Så jeg lavede bare piruetter,” siger hun.  

Hør med i dagens afsnit af ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ på Talk Town, når Anders Lund Madsen i snak med kunstskøjteprinsesse Irina Olsen forsøger at forstå fascinationen for den magiske is.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast