sponsoreret indhold
Den magiske is
SPONSORERET indhold

Den magiske is

I denne uge skete der noget magisk, da en stor del af landets befolkning valfartede til søer, åer og oversvømmede marker. For første gang i mange år havde isen nemlig gjort sit indtog.

Af: Maria Bruun-Schmidt Dorrens Foto: Muriel de Seze/Getty Images
19. feb. 2021 | Livsstil

Det resulterede både i en masse dumdristige handlinger (som f.eks. biler, der måtte trækkes op af vandet), og magiske øjeblikke – som da ugens gæst i ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ skøjtede på en sø for første gang i sit liv; og det på trods af, at hun er det, som man - med lidt god vilje - kan kalde for en skøjteprinsesse.

Irina Olsen har nemlig skøjtet siden dengang, hendes mor fik hende optaget på en anerkendt skøjteskole i Ukraine som fireårig, til hun som som 19-årig slog sin sidste piruette og lagde skøjterne på hylden. 

Irina Olsen ved selvsagt en masse om is - også om, hvordan man undgår at slå sig virkelig meget, når man falder (for det gør man!), og hvorfor kunstskøjteløbere aldrig bryder sig om at træne lige efter en ishockykamp. 

I denne uges afsnit af ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ betror hun Anders Lund Madsen om sit livs første skøjtetur på ’vild is’, da hun i weekenden tog sin datter med udenfor skøjtehallens fire vægge.

”Det er meget mere magisk at komme ud på rigtig is end at være i en skøjtehal. En rigtig wow-oplevelse! Det føltes mere naturligt – jeg kunne jo se sneen på træerne, og så skulle jeg jo heller ikke præstere noget der,” siger hun.

Men selvom skøjteturen på søen føltes som et lille eventyr, så syntes Irina Olsen, det var ubehageligt at vide, der var vand under isen.

”Jeg turde jo ikke at springe. For hvad hvis jeg satte et hak dybt i isen; jeg vejer jo tre gange så meget, når jeg lander fra luften på søen! Så jeg lavede bare piruetter,” siger hun.  

Hør med i dagens afsnit af ’Fedeabes Aktuelle Forklaringer’ på Talk Town, når Anders Lund Madsen i snak med kunstskøjteprinsesse Irina Olsen forsøger at forstå fascinationen for den magiske is.

Anbefalet til dig