Hvorfor er der aldrig nogen der kigger efter mig?
Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Hvorfor er der aldrig nogen, der kigger efter mig?

Jegundrer mig over, hvorfor ikke flere kvinder gør lidt mere ud af sig selv, når der er gode videnskabelig beviser for, hvorfor vi bør gøre det.

Ofte glemmer kvinder at pleje sig selv, når hverdagen står for døren. De binder håret op i den obligatoriske hestehale og lader ansigtets kedelige nuancer og tunge folder tale for sig selv. Er det ikke også lige meget, når man nu er gift og mor til to? For nyligt har jeg observeret mig selv og min omgangskreds og jeg skammer mig til tider over vores manglende forfængelighed.

Hvad er det der sker, når man kommer i et fast forhold, og familieudvidelsen har fundet sted? Så behøver man pludselig ikke længere gøre noget ud af sig selv. Hverdagen sætter ind, og for alt for manges vedkommende går forfængeligheden ud af døren. Flødesovsen flyder, og skjorterne ligger indhyllet i gylp. Så kan det vel ikke undre, at manden ikke længere kigger langt efter en, og at man med tiden glemmer selvrespekten og synker hen i sæbeoperaer og selvmedlidenhed?


"Renderne under øjenene er bestemt ikke blevet lysere. Der skal mere til."

Der skal mere til for at få randerne væk
Når jeg læser kendte kvinders gode råd til et friskt udseende, er det ofte de naturromantiske gloser, der bliver jongleret med, “Jeg drikker masser af vand”, “Jeg går lange ture med min hund”, “Jeg får min sunde kulør af, at arbejde i haven”... Jeg har længe tænkt og ønsket, at det var den skinbarlige sandhed, men midt i en travl hverdag med to små børn, en hund (og masser af gåture!), har jeg indset, at det ikke kan være sandt. Jeg drikker vand, spiser salat og motionerer, men håndtagene flugter stadig med navlen, og renderne under øjenene er bestemt ikke blevet lysere. Der skal mere til.

Ifølge en undersøgelse fra Harvard i 2011 konkluderede eksperterne, at kvinder med makeup efterlod folk med et bedre førstehåndsindtryk end kvinder uden makeup. Kvinderne med makeup blev generelt bedømt til at være klogere, mere troværdige, mere charmerende, imødekommende og til at have bedre lederskabsevner. Kvinderne med den rette mængde make up havde ikke bare lettere ved at finde en mand, men blev også hurtigere ansat og fik flere lønforhøjelser og lederstillinger.

Den ledende professor forklarede, hvorfor førstehåndsindtrykket var bedre, når kvinderne havde makeup på:

- Når vi ser andre tage sig af sig selv og deres udseende, så konkluderer vi automatisk, at de også har et overskud til at tage sig af andre.

Hvor er min wow-effekt?
“Hvorfor er der aldrig nogen, der kigger efter mig?” tænker jeg naivt. Hvorfor er det ikke mig, der indgyder wow-effekten, når jeg kommer traskende i udslidte jeans og komfortable mommy-sweatre?

I forbindelse med et TV-event i sidste uge, fik jeg lagt make up af de professionelle. Efterfølgende gik jeg en tur i Magasin, og wupti mærkede jeg helt op til to personer, hvis blik fulgte mig. Håret sad og sminken var markant. Det var kvinderne der kiggede, men er det ikke også den største kompliment, når en fra egne kartoffelrækker vender hovedet i beundring?

"Gør lidt ud af dig selv, både for kærestens skyld, men også for din egen."

Rank ryggen og sæt lidt kulør på hverdagen. Syn ikke hen, bare fordi madpakkerne kalder, og ungerne skriger. Gør lidt ud af dig selv både for kærestens skyld, men også for din egen. At pleje sig selv og pifte lidt liv i skørterne handler ikke bare om fest og farver, men også om selvrespekt. Brug tid på at forkæle dig selv, og nyd lidt pynteri.

Desuden, ville det vel ikke gøre noget, hvis det af og til var dig, folk vendte sig om efter? Så når hverdagen bliver lidt for vissen, så lad håret falde ned, pak ansigtsfolderne ud og mal humøret frem, og prøv så at mærke forskellen.

LÆS FLERE KLUMMER AF ANN-ALICA THUNBO ILSKOV:
For selvisk til at være curlingmor

Sådan slipper du af med negative tanker

Sådan får du en vellykket ferie med børnene

Kønsneutral opdragelse er noget pjat

Fifty Shades-filmen vil floppe fælt

Om Ann-Alicia Thunbo Ilskov

Ann-Alicia Thunbo Ilskov er blogger og medforfatter til bestsellerbogen "Hold da helt hus", som er fyldt med lette tips til, hvordan man får en nemmere og renere hverdag. Ann-Alicia har været husholdningsekspert på Go' Morgen Danmark og har bidraget med sin viden i mange blade, aviser, radio- og TVprogrammer.

Ann-Alicia har tidligere læst almene studier i USA, har rejst meget og har arbejdet fem år i Kongehuset, som både barnepige og husholderske. Hun er Bachelor i Medievidenskab fra Syddansk Universitet og bor et kvarter syd for Odense.

Hendes store interesser er madlavning, motion, blogging og film. Ann-Alicia er 29 år, gift på sjette år og er mor til Conrad på 4 år og Ingrid på 1 år. Følg Ann-Alicia på bloggen: Husmoderen.dk. Læs mere om Ann-Alicia her
Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold