Sisse Sejr-Nørgaard
SPONSORERET indhold

"Der er ingen skam i at være arbejdsløs, det kan ske - og sker - for alle engang imellem"

Sisse Sejr-Nørgaard, 34, har lavet radio og tv i årevis. Lige nu er hun freelancer. Her fortæller hun om idoler og Pippi-ånd, glæden ved fredagsslik, og hvorfor hun altid skriver farvelbrev, inden hun skal ud og flyve.

Af: Stinne Kaasgaard Foto: Pernille Ringsing
03. jul. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Du har for nylig skrevet en føljeton på din Facebook-profil om dine idoler. Hvorfor det?
– Jeg cyklede en dag med Tori Amos i ørerne, og pludselig fik jeg sådan en varm følelse indeni over, hvor glad jeg er for, at hun altid har været der for mig. Jeg begyndte at skrive en hyldest til hende i mit hoved, og inden jeg var kommet hjem, havde jeg pludselig en lille liste med kvinder, som jeg var taknemmelig for. Jeg kan så godt selv lide at læse positive ytringer om mennesker, så jeg besluttede mig for at dele mine kvindelige idoler i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

Hvorfor er det vigtigt at have forbilleder?
– Fordi de giver stof til at drømme. Mine idoler har på en eller anden måde brudt en mur og dannet præcedens for, hvor langt man kan gå som kvinde. For der har alle dage været opstillet grænser for, hvad kvinder kan. Den sociale konstruktion er befordrende for mænd, og det har den altid været, ligegyldigt hvad typer som Lasse Rimmer og Ole Birk Olesen forsøger at bilde dig ind. Mine idoler har krydset grænser, som var defineret af det samfund, de levede i. Og den der Pippi-ånd: "Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg sikkert god til," kan jeg ret godt lide. Den giver mig en følelse af, at jeg bare skal gå i gang.

Hvorfor er du så åben om, at du er arbejdsløs?
– Mange har spurgt mig om det samme, men jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke skulle fortælle om det? Jeg har sagt mit faste arbejde op for at gå freelance, og når du efter et job mangler et nyt, skal du sige det til universet eller Facebook. Det har kastet nogle vildt spændende tilbud af sig, som jeg er ret sikker på ikke ville dukke op ellers. Og så er der i mine øjne ingen skam i at være arbejdsløs, det kan ske – og sker – for alle engang imellem.

Hvad er dit drømmejob?
– Jeg har aldrig vidst, hvad jeg ville. Mit liv ville være så nemt, hvis jeg havde et mål at arbejde mig hen imod. Til gengæld har jeg et vildt fedt liv, mens jeg finder ud af det. Jeg elsker at lave radio. Så det gør jeg. Jeg elsker at lave tv, så det gør jeg også. Og så elsker jeg at skrive. Men ok. Jeg vil gerne lave formiddagsradio om nørder. Stille og roligt.

Hvad er det bedste ved livet med børn?
– Jeg gider ikke sige, at der er en hel ny og uendelig type kærlighed. Det ved de fleste, som har børn. Det bedste for mig er, at du får lov at opleve alt som første gang. Fredagsslik, mindblowing. Ny kjole, holy shit. Sit eget spejlbillede, det smukkeste i verden. Alt er fedt med børn. På nær søndag morgen med tømmermænd.

LÆS OGSÅ: "Det er så spændende, at alle dem du ser i medierne pludselig er dem, du spiser frokost med"

Hvad savner du mest, fra før du blev mor?
– Jeg synes ikke, jeg har forandret mig voldsomt, efter jeg har fået min datter. Der er kommet et ekstra lag af bekymring, så selv om det virker tåbeligt, skriver jeg altid et testamente og et farvelbrev, inden jeg skal ud og flyve. Mine venner klager over, at vi ikke ses ofte nok, og så går jeg mindre i hæle, fordi jeg skal slæbe på så meget. Men grundessensen er den samme. Jeg drikker stadig shots med ild i, når jeg kan komme til det.

Hvis du havde et helt andet liv, hvordan skulle det så se ud?
– Jeg er ret godt tilfreds med den tilværelse, jeg har. Hvis jeg drømte om noget andet, ville jeg gå efter det. Men engang imellem flirter jeg med ideen om at være forfatter i New York eller eje en bed'n'breakfast et sted i Rhode Island.

Hvad får du ofte at vide, at du godt kan arbejde lidt med?
– Jeg har en tendens til at være for ærlig. Jeg taler ofte, før jeg får filtreret ting igennem venlighedsfiltret. Jeg har en lille skare af venner, som kan tåle eller elsker det og kan give tilbage af samme skuffe. Men det gør også, at jeg nogle gange roder mig ud i nogle debatter eller får på puklen.

Hvornår er livet allerbedst?
– Når jeg ligger med min kæreste og datter i sengen på en feriedag, og der dufter af os, og vi ikke skal andet end at være sammen resten af dagen.

Hvad skal du lave i sommerferien?
– Når jeg ikke skal forsøge at overtale min datter til at have bare tæer i sandet, vil jeg gerne som altid: drikke rosé, ryge cigaretter og grine under koncerter. Og så selvfølgelig arbejde en masse.

Anbefalet til dig