Michael Robak

Michael Robak om børneopdragelse

Kære Robak: "Min kæreste og jeg er ikke enige om børnenes filmkiggeri"

Vi er ikke enige om, hvilke film vores børn må se, hvad gør vi, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Kære Robak,
Jeg har mødt en dejlig ny mand, og vi har begge drenge på ­8 år, som kommer rigtigt fint ud af med hinanden. Vi er enige om det meste, men ikke på ét punkt. Han synes, at vores sønner uden problemer kan se film, der er "forbudt" for børn under 11 år.
Jeg er helt uenig og synes, man skal følge anbefalingerne. Hvad synes du? Min egen søn føler sig indimellem presset til at se med på film, han synes, er uhyggelige, fordi han gerne vil være stor og sej som sin papbror.
Venlig hilsen Lone.

Kære Lone,
Jeg er totalt på dit hold. Et af de stærkeste argumenter i ­børneopdragelsen er: "Sådan er loven, og vi overholder ­loven her i familien." Jeg har brugt det utallige gange, og det er min oplevelse, at børn respekterer det argument (også selvom der her er tale om anbefalinger og ikke reel lovgivning, men da de 8-årige næppe har juridisk embedseksamen, går det nok). Desuden bliver lovgivningsargumentet mere og mere relevant i takt med børnenes alder. Ikke mindst når det om nogle år handler om smøger, bajere, hash, softguns og andet mere alvorligt. Du må tage en ny snak med din ­dejlige kæreste. I familier skal der altid tages hensyn til "den ­svageste", og i dette tilfælde er det din søn. Det bliver han nødt til at forstå og respektere.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: Vi vil helst ikke invitere min fars nye kæreste

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand har altid nejhatten på, når vi skændes”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg give min søn en elguitar?”

Skriv til Robak

Har du brug for en mands blik på en udfordring i dit liv, så skriv til brevkassen. Robak giver gode råd om dagligdagens dilemmaer og svarer på store og små spørgsmål om børn, kærlighed, parforhold, arbejdsliv og andet, du går og tumler med.

Skriv til Michael Robak på brevkassen@altfordamerne.dk

Alle breve bliver anonymiseret.

Michael Robak

Michael Robak er 47 år og har en datter på 12 og en søn på 20 år. Han er skilt og har en kæreste. Robak er vært på TV 2-programmet Go’morgen Danmark, forfatter og foredragsholder. Tidligere klummeskribent på ALT for damerne, hvor hans tankevækkende klummer altid blev delt, rost og diskuteret på Facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: Michael Robak