Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Min kæreste og jeg er ikke enige om børnenes filmkiggeri"

Vi er ikke enige om, hvilke film vores børn må se, hvad gør vi, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af:: Michael Robak
24. feb. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
Jeg har mødt en dejlig ny mand, og vi har begge drenge på ­8 år, som kommer rigtigt fint ud af med hinanden. Vi er enige om det meste, men ikke på ét punkt. Han synes, at vores sønner uden problemer kan se film, der er "forbudt" for børn under 11 år.
Jeg er helt uenig og synes, man skal følge anbefalingerne. Hvad synes du? Min egen søn føler sig indimellem presset til at se med på film, han synes, er uhyggelige, fordi han gerne vil være stor og sej som sin papbror.
Venlig hilsen Lone.

Kære Lone,
Jeg er totalt på dit hold. Et af de stærkeste argumenter i ­børneopdragelsen er: "Sådan er loven, og vi overholder ­loven her i familien." Jeg har brugt det utallige gange, og det er min oplevelse, at børn respekterer det argument (også selvom der her er tale om anbefalinger og ikke reel lovgivning, men da de 8-årige næppe har juridisk embedseksamen, går det nok). Desuden bliver lovgivningsargumentet mere og mere relevant i takt med børnenes alder. Ikke mindst når det om nogle år handler om smøger, bajere, hash, softguns og andet mere alvorligt. Du må tage en ny snak med din ­dejlige kæreste. I familier skal der altid tages hensyn til "den ­svageste", og i dette tilfælde er det din søn. Det bliver han nødt til at forstå og respektere.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: Vi vil helst ikke invitere min fars nye kæreste

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand har altid nejhatten på, når vi skændes”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Skal jeg give min søn en elguitar?”