Udskældt prævention hænges ud på sociale medier
SPONSORERET indhold

Udskældt prævention hænges ud på sociale medier

Et nyt hashtag får kvinder til at dele voldsomme bivirkninger på sociale medier.Men spørgsmålet er, om den velkendte prævention overhovedet er farlig?

Af: Sofie Hviid
11. apr. 2016 | Livsstil | Eurowoman

Depression, angst, ingen sexlyst, daglige blødninger og voldsomme smerter. Sådan lyder nogle af de bivirkninger, kvinder deler på Twitter med #mypillstory.

Hashtagget er sat i verden, efter den engelske journalist Holly Brockwell delte sin historie på sociale medier. Hun har i årevis forsøgt at overtale læger til at lade hende blive steriliseret, fordi hun oplevede så mange bivirkninger af p-piller. Brockwell oplevede, at hun blev mødt med en ligegyldighed over for de bivirkninger, pillerne gav hende – og det fik hende til at skrive en opdatering, der nu har skabt sin helt egen p-pille-debat på Twitter:

- Ved du, hvordan det er at bløde i en hel måned? Har du tilbragt mange morgener hjemme fra arbejde, fordi du kastede op på grund af hormoner, som du ikke har behov for i din krop? Har du ringet til NHS (National Health Service, red) direkte, fordi dine ben føles underlige, og du er bekymret for, om dine højrisiko piller har givet dig en dødelig blodprop?

Holly Brockwells opdatering affødte hurtigt hashtagget #mypillstory, som i de sidste par uger har fået kvinder til at dele deres egne historier på Twitter.

 

 


Danske kvinder er generelt glade for p-piller, men de har fået et dårligt rygte - muligvis fordi de journalister, der skriver om emnet, ikke kan huske, hvordan verden så ud inden p-pillerne:

- I 60’erne fik kvinder mulighed for at styre deres liv ved at blive fri for graviditetsangst og ulidelige helbredstruende blødninger, som nogle havde. De fik dermed også chancen for at kunne konkurrere med mænd 30 dage om måneden uden at skulle være afhængig af deres cyklus. Jeg tror ganske enkelt, at man har glemt, hvor forfærdeligt det var uden p-piller.

Hun mener, at det er lægernes ansvar at sørge for, at ingen kvinder går rundt med bivirkninger som dem, der deles under #mypillstory:

- Man skal ikke finde sig i bivirkninger, der ødelægger ens livskvalitet. Selvfølgelig skal man ikke være deprimeret, fordi man bruger prævention. Derfor er det uendeligt vigtigt, at man som fagpersoner følger op på kvinderne, når de har fået p-pillerne.

LÆS OGSÅ: Caitlyn Jenner er nyt ansigt for MAC

LÆS OGSÅ: Emily Weiss har skabt de skønhedsprodukter hun selv manglede på toilethylden