Lyden af Island
Det vekslende vejr ved Vestrarhorn giver lyden af Island året rundt.

Lyden af Island

Hvad er lyden af Island? Island er kendt for sine smukke landskaber og et råt ydre, men som med alt andet, er det nordiske vulkanland meget mere end det du ser ved første øjekast. Oplevelsen af Island er også kendetegnet af de mange lyde, du møder, når du går på opdagelse i den fascinerende natur. Og mens vi venter på at karantænerestriktionerne lempes og der igen kan komme luft under flyvingerne, kan du få inspiration til din næste rejse til Island her.

Islændinge er kendt for at tilpasse sig naturens lunefulde væsen, hvilket tiden med COVID-19 har været med til at understrege. For hvad gør man fx som flyselskab, når man på grund af en pandemi ikke kan flyve det sædvanlige antal danskere til sit naturskønne hjemland? Så bringer man Island til Danmark. Det er præcis hvad Icelandair har sat sig for.

Sammen med en række islandske talenter og den berømte islandske filmkomponist Atli Örvarsson har Icelandair sat billeder og lyd på de store naturoplevelser, der venter os danskere, når vi igen kan genoptage vores savnede rejseaktivitet. Samtidig har de sammen med holdet bag musikfestivalen Iceland Airwaves omdannet dette års musikbegivenhed til et livestreaming event med islandske talenter, der sender bølger af musik direkte hjem i de danske stuer.

Hvad er lyden af Island? Varme, kulde, intensitet, ro eller?

Fredfyldt og rå natur i samspil    

Har du glemt hvordan det føles at stå foran naturskønne landskaber, tage en dyb indånding og lade sindet blive fyldt med ny energi? Med sine mange unikke naturfænomener er det ikke uden grund, at Island kaldes ”landet af is og ild”. Spørger man de islandske musikere, er det netop landets smukke og multifacetterede natur, der karakteriserer Island. Det er også her, de finder inspiration til de toner, der gør islandsk musik til noget særligt på den internationale musikscene. Så lyt til det der møder dig, næste gang du besøger øen i Nordatlanten og står ansigt til ansigt med den evigt vekslende natur. Lyt til det blikstillevand i Vestfjordene, dryplydene i de underjordiske grotter, de varme bobler fra de geotermiske bade i Den Blå Lagune eller bruset fra det enorme Gullfoss vandfald.

2 .jpgTil venstre ses den berømte sorte sandstrand Reynisfjara på den islandske sydkyst. Og til højre er strandens brusende lyd foldet ud i symmetriske mønstre. 

Musikbølger live fra Reykjavik

Én ting er lyden af den vilde islandske natur, en anden er den islandske klang. Hvert år kommer lyden af Island i fokus med musikfestivalen Iceland Airwaves, og i år er ingen undtagelse. Icelandair har sammen med holdet bag festivalen tilpasset den årlige musikbegivenhed til tiden med COVID-19 og udnyttet, at de fleste af landets store musiknavne netop nu er samlet i Island på samme tid. Det er resulteret i en livestreaming af festivalen `Live from Reykjavik´, hvor landets førende musikere vil sende de islandske bølger af musik til højtalere i hele verden.

Lyden af Island med dansk islæt

Danske Tina Dickow optræder også under årets festival sammen med Emilíana Torrini, som en del af setupet `Emilíana Torrini and Friends`. Det foregår som et musikalsk møde mellem fem sangere, hvor Tina Dickow sammen med de andre artister optræder i et intimt set-up og synger hinandens sange.

Der er mulighed for at købe adgang til begge dage, en dag eller til enkelte shows. Hvis du vil høre, hvad Islandsk musik har at byde på, kan du lære mere eller købe billetter her. 

3.jpgDanske Tina Dickow optræder som en del af `Emilíana Torrini and Friends`.

Fleksible sommerplaner

Hvis du allerede nu ikke kan vente med at få planlagt din næste ferie, har Icelandair netop åbnet for bestilling af flybilletter til sommersæsonen 2021. Og du kan trygt booke nu, selvom pandemien stadig raser. Icelandair har nemlig lanceret fleksibel bookingservice, der gør det nemt at ændre dine rejseplaner eller få udstedt et værdibevis, der er gyldigt i tre år. Icelandair tilbyder med sit brede rutenetværk rejser til både den eventyrlystne og den charterinteresserede rejsende. Du kan bestille din næste rejse her.4.jpg