Mille Sjøgren er digital nomade: ”Det der med at holde ferie opererer jeg sgu ikke så meget med”
SPONSORERET indhold

Mille Sjøgren er digital nomade: ”Det der med at holde ferie opererer jeg sgu ikke så meget med”

Kunne du leve som digital nomade? Hør Mille Sjøgren fortælle om et liv langt fra leverpostej og 9-17-job i ALT.dks nye podcast.

Af: Mie Rasmussen Foto: Privat
20. nov. 2019 | Livsstil | ALT.dk

For de fleste af os er begrebet ”ferie” noget, vi længes efter. Vi går på arbejde, tjener penge, betaler af på hus eller lejlighed, og afleverer og henter børn i institution og skole.

Samtidig kender de fleste til drømmen om, at tilværelsen var lidt mere farverig, og at vi ikke behøvede at rejse hjem igen, når vi er på ferie.

Læs også: Her er de 12 bedste podcasts på Talk Town lige nu (annonce)

Sådan havde Mille Sjøgren det også i 2011, da hun og hendes mand sad på en trappesten og delte en flaske rødvin. Da rødvinen var tom, havde de besluttet at flytte til Spanien - og tage både deres to små børn og deres arbejde med.

- Så lejede vi et hus dernede, vi bestilte nogle flybilletter, og vi lejede vores lejlighed ud i de ti måneder, vi skulle være af sted. Der gik 68 måneder, før vi kom hjem!, fortæller Mille Sjøgren blandt andet i ALT.dks podcast "Jeg er digital nomade".

Ikke brug for ferie

Mille og hendes familie kalder sig stolt for ”digitale nomader”. Det er betegnelsen for mennesker, der lever i en digital tidsalder, og som tager deres hverdag med verden rundt.

Og med hverdag gælder det både børnenes skolegang og Mille og hendes mands job. De er begge freelancere, og Mille er voice-over-artist. Hun har et transportabelt mini-studie med, som hun bruger til at indtale blandt andet reklamer og lydbøger undervejs.

Mille og hendes mand passer deres arbejde og betaler skat i Danmark, uanset om de sidder i Spanien, USA, på Bali eller i Mexico. En evig ferie, kunne man fristes til at kalde det. Men sådan er det ikke for Mille:

- Vi lever faktisk et liv, hvor vi ikke føler, at vi har brug for ferie. Det er jo det, der er det fede ved at leve det her liv. Vi holdt en uge på Cuba, fordi der ikke var noget internet. Men det der med at holde ferie, det opererer jeg sgu ikke så meget med, siger Mille Sjøgren.

Hør hele podcasten ”Jeg er digital nomade" i Apple Podcasts. Her fortæller Mille Sjøgren blandt andet, hvordan hendes børn går i skole, hvordan de skaber en almindelig hverdag ude i verden, og hvordan de holder kontakt til venner og familie.

Anbefalet til dig