Nyd København med sublim mad og et godt glas vin

Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreret af: EraOra, Restaurant Kokkeriet, Restaurant Nærvær.

Nyd København med sublim mad og et godt glas vin

København er fyldt med store madoplevelser. Michelin-stjernerne har i de senere år regnet ned over hovedstaden, og det kan derfor være svært at vælge mellem de mange restauranter, som alle serverer mad og vin i absolut verdensklasse.

Vi har derfor samlet en række fantastiske københavnske restauranter, som alle har fokus på gastronomien og de nære oplevelser.

Her kan I med sikkerhed få store gourmetoplevelser, mens I samtidig kan nyde vores skønne hovedstad.

Sublim mad med et glimt i øjet

kokkeriet.jpgKokkeriet er alle fire årstider. Det er spirende, saftige retter om foråret, lette og elegante indtryk om sommeren, længselsfulde, melankolske serveringer om efteråret og trygge, varmende fortolkninger om vinteren.

Det er kærlighed, forståelse og respekt for dansk gastronomi. Med glimt i øjet, nysgerrighed, stædighed og en oprigtig intention om at servere sublim dansk mad rekonstrueret på bedste vis. 

Køkkenet ledes af Morten Krogholm, som skaber sine retter ud fra 4 elementer; natur, enkelthed, velsmag og danskhed. Hele missionen består i at skabe noget ugenkendeligt, men som igennem smagen og duften, giver gæsten en oplevelse af genkendelighed.

Kokkeriet
Kronprinsessegade 64 (tæt på Nyboder og Kongens Have)
1306 København K

Et stykke af Italien ved Christianshavns kanaler

EraOra_05a.jpgVed Christianshavns kanaler i København kan I besøge Era Ora og få en italiensk oplevelse i lokale omgivelser.

Om sommeren åbner de op til udendørs servering i deres smukke romerske have, som ligger i forbindelse med restauranten. Her sidder du ved deres store træ-Amazon-bord med udsigt til Christianshavns historiske bygninger. Bordet er tilgængeligt på anmodning.

Era Oras frokostmenu ændres jævnligt med sæsonen. Den aktuelle menu kan findes her.

Frokost serveres ved reservation fra tirsdag til lørdag fra kl. 12.00 til 16.00 (køkkenet lukker kl. 14.00).

Restaurant Era Ora
Overgaden Neden Vandet 33B
1414 København K

God mad og vin med byens bedste udsigt

naervaer.jpgSom et anker mellem Nyhavn og Christianshavns kanal ligger restauranten og vinbaren Nærvær.

Nærvær er en hyggelig oase på Krôyers Plads, hvor du kan slappe af med et godt glas vin og en bid mad til en overkommelig pris, mens du nyder byens bedste udsigt. 

Det enkle menukort byder på alt fra barsnacks, dele-retter og hele menuer, der kan stille sulten. Vinkortet byder på en masse vine på både glas og flaske.

Personalet er nærværende og stræber altid efter at give den bedste mad– og vinoplevelse.

En god madoplevelse tager udgangspunkt i et veltillavet måltid, som er tilberedt af gode råvarer, men det handler også om rammerne omkring måltidet. 

Nærvær kan besøges til en let frokost, middag eller bare til et glas vin eller en cocktail i de afslappede omgivelser i restauranten eller på terrassen i solen. 

Nærvær
Strandgade 87E (Krøyers Plads - Christianshavn)
1401 København

Se, hvad vi ellers skriver om: Restauranter i København, Restaurant og København