Job i modebranchen
SPONSORERET indhold

Sådan får du job i modebranchen

Der er rift om arbejdspladserne i den danske modebranche, som er en smal niche, det ikke er mange forundt at gøre til sit levebrød. Men det kan lade sig gøre – og drømmer du om at blive næste skud på stammen, så læs med her.

Af:: Mi Skjold Brix
03. dec. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Eurowoman har taget en snak med ni af modens spidser, der har skabt sig en karriere i det hårde felt. Fælles for dem er deres inderlige passion, slid og dét ekstra.

Fra butikselev til chefredaktør
For chefredaktør på Eurowoman, Anne Lohse, endte hendes største interesse med at blive hendes levebrød. Men før hun fandt ud af, hvad hun skulle bruge sin indre ild til, var hun egentlig på vej til at starte på jurastudiet. Det fortæller hun til Eurowoman.dk

- Jeg så ved et tilfælde, at en tøjbutik på Strøget søgte en elev, og det tænkte jeg, var et godt sommerjob, så jeg spurgte efter chefen. To timer senere kom jeg ud og havde sagt ja tak til en elevplads og dermed en 2-årig uddannelse som salgsassistent, siger hun.

Praktikpladsen blev springbrættet
Da hun havde færdiggjort uddannelsen blev hun butikschef i samme butik, hvor hun havde været elev. Men efter noget tid valgte hun at læse videre på Designteknolog-uddannelsen for at tilegne sig mere teoretisk viden om branchen.

- Mellem mit 1. og 2. år var jeg så heldig at få en praktikplads på modemagasinet Costume, og de tilbød mig efter kort tid et fast job som ass. moderedaktør og skønhedsredaktør. Senere blev jeg tilbudt job på Eurowoman som skønhedsredaktør, dernæst moderedaktør og til sidst chefredaktør, fortæller hun.

"Jeg var så heldig at få en praktikplads på modemagasinet Costume"

Fra Anne Lohse lyder det bedste råd til dig, der brænder for at komme til at arbejde med mode, sådan:

- Din passion er det vigtigste, og hvis du virkelig brænder for det, skal det nok lykkes. Vær ikke bange for at starte fra bunden, og vær ydmyg. Hold dig velorienteret inden for modeverdenen, og hav et åbent sind i mødet med nye mennesker, vær interesseret og mange døre vil åbne sig.

Opfør dig ordentligt
Ud af de ni eksperter, der optræder i interviewserien finder vi også blogger og stylist Pernille Teisbæk, der har arbejdet sig fra tilværelsen som studerende på Design teknologuddannelsen til jobbet som moderedaktør og siden selvstændig i branchen.

Hun mener, hendes succesfulde karriere blandt andet skyldes respekt.

- Man skal opføre sig ordentligt overfor de mennesker, man møder på sin vej op, for du vil møde dem igen på vejen ned. Modebranchen er meget lille, og det kan godt betale sig at være god mod andre, for man får det altid gengældt.

"Man skal opføre sig ordentligt overfor de mennesker, man møder på sin vej op."

Herudover råder hun aspirerende modeentusiaster til at give drømmene frit løb.

- The sky is the limit. Lad ikke den danske jantelov styre dine drømme, men hold alle døre åbne, for man ved aldrig, hvor de fører dig hen! Siger hun til Eurowoman.dk.

Aftenarbejde er en selvfølge
Også indenfor herremoden kræver det hårdt arbejde. Euromans moderedaktøren, Frederiks Lentz Andersen råder dig til at være ydmyg, udadvendt og idérig. Selv tror han, hans egen karriere skyldes tre ting:

- Netværk, generel god opførsel og en smag, mange danske mænd kan forholde sig til, siger han.

Fælles for de interviewede er, at de har lagt alt, hvad de kan i deres arbejde. For Frederik Lentz Andersen har det blandt andet betydet, at mange aftener bliver opslugt af arbejde:

- I modebranchen skabes mange relationer og indgås mange aftaler over et glas champagne til receptioner og fester, derfor er det vigtigt at være til stede, når branchen samles, siger han.

Læs flere personlige beretninger og gode råd til, hvordan du får succes i modebranchen på Eurowoman.dk