Signe Vadgaard
SPONSORERET indhold

Signe Vadgaard: ”Vi så ingen grund til at gå og spille et eller andet spil, der ikke var behov for”

Da Signe Vadgaard første gang blev kærester med en kvinde, fortalte hun det ikke til alle og enhver. I dag har hun stiftet familie sammen med Cathrine, og det har været den bedste beslutning, hun har taget – selvom det også var lidt af en kamp.

Af: Simone Laursen Foto: PR
08. sep. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?

"At jeg skal være helt rolig ved, at jeg er præcis, som jeg skal være. Sådan har jeg ikke altid haft det. I slutningen af mine 20’ere fandt jeg ud af, at jeg var biseksuel, og der gik lidt tid, før jeg var klar til at sige det til alle."

"Jeg sagde det hurtigt til min familie og mine venner, men på det tidspunkt var jeg vært på det radioprogram, der hedder "Go’ Morgen P3". Her er der lidt en tradition for, at værterne deler en smule ud af deres liv, men jeg havde meget svært ved at fortælle i radioen, at jeg havde en kvindelig kæreste. Derfor sagde jeg altid bare ”min kæreste” og satte aldrig køn på, når jeg talte om hende. Jeg var nok lidt nervøs for, hvordan det ville blive modtaget, og om jeg pludselig skulle være en form for bannerfører for en sag – som jeg jo godt vidste var vigtig, men som også krævede meget."

LÆS OGSÅ: Jytte Vikkelsøe: ”Den store kærlighed hører ikke nødvendigvis kun parforholdet til”

Hvad gjorde så, at du alligevel var klar til at dele det med lytterne på et tidspunkt?

"Jeg blev presset til det, haha. Men på den gode måde! Det var i forbindelse med Vinter OL i Rusland. På redaktionen følte vi, at der var en masse ting, Putin stod for, som vi ikke kunne stå indenfor, når vi skulle dække OL. Så vi besluttede at lave noget, som vi kaldte ”Spring ud for Putin”. Idéen var, at lytterne skulle ringe ind og springe ud i radioen – ganske udramatisk, fordi de formentlig allerede havde sagt det højt i deres virkelige liv."

"I den forbindelse måtte jeg også selv sige det, ellers havde det været lidt hyklerisk. Så jeg sprang ud sammen med lytterne, og det lettede en sten fra mit hjerte, da jeg sagde det. Derefter skulle jeg ikke længere være så bevidst om, hvor meget jeg delte af mig selv."

Er du mindre bekymret for, hvad andre tænker i dag?

"Ja, jeg er meget mere ligeglad med, hvad folk synes i dag. Jeg hviler godt i, hvem jeg er, og jeg tror egentlig også, at jeg er blevet mere bevist om det ansvar og den platform, som jeg har. Førhen ville jeg mest af alt leve stille og roligt – uden at for mange blandede sig. Og det vidste jeg godt ville ske, hvis jeg begyndte at råbe for højt op om det. For det er ikke alle, der er okay med, at man elsker den, man elsker – og sådan er det desværre stadig i dag."

"Men jeg er klar over, at det er en vigtig kamp at tage. Jeg har bare holdt lidt igen på det seneste og nok været mere stille, end jeg plejer, fordi jeg har fået en lille datter, som har taget en del af min tid og opmærksomhed."

Hvad er det vigtigste, du har lært af at blive mor?

"Der er virkelig mange, der har sagt til mig, hvor stor en forandring det er at få børn. Men jeg forstod det først rigtigt, da jeg selv pludselig stod i det. Det har været vildt at finde ud af, hvor uendelig ligegyldigt alt muligt andet er."

"Ting, som jeg før syntes var HELT vildt vigtige, og som jeg fyldte mit liv med, betyder pludselig ikke rigtig noget. For hvad så, hvis jeg ikke kommer på restaurant, i biografen eller på festival de næste otte måneder? Det er en tilsidesættelse af mig selv, men det er helt okay, fordi vores datter, Lucca, er magisk."

Har du altid gerne villet have børn?

"Nej, det har været lidt frem og tilbage – også alt efter, hvilket forhold jeg har været i. Men i takt med, at jeg blev ældre og kom op i 30’erne, blev jeg mere sikker på, at jeg gerne ville. Og så var jeg bare så heldig at møde Cathrine for fem år siden, og hun ville også gerne have børn. Vi var smaskforelskede, og tingene gik meget stærkt for os."

LÆS OGSÅ: Dopha: "Der er ikke én opskrift på, hvordan man er en rigtig artist eller menneske"

"Vi blev gift et år efter, at vi havde mødt hinanden. Vi flyttede sammen og startede på processen omkring at få et barn sammen, som endte med at tage lidt tid for os. Jeg ved ikke, hvad det er med os kvinder, når vi mødes og virkelig bliver forelskede, så får vi bare et behov for at slå pjalterne sammen lige med det samme, haha. Cathrine og jeg så i hvert fald ingen grund til at udsætte noget eller gå og spille et eller andet spil, der ikke var behov for. Vi kastede os bare ud i det, og det er gået meget godt indtil videre."

Hvorfor har du tvivlet på, om du skulle være mor?

"Der er nogen, der bare ved, at det er det, som de skal. De drømmer om det, nærmest fra de er børn. De ved, hvad deres børn skal hedde, og de glæder sig til at være gravide. Men jeg har haft nul af de følelser, og jeg har bare ikke set mig selv som specielt moderlig. Jeg føler dog, at det er kommet vildt naturligt og nemt for mig nu, hvor Lucca er her."

"Tidligere har jeg haft et liv, hvor jeg har været meget sammen med mine venner, og hvor mit arbejde har fyldt enormt meget. Jeg har hygget mig med det hele. Det var ikke sådan, at jeg gik og følte, at jeg manglede noget. Så jeg tror også, at jeg havde haft et godt liv, hvis jeg ikke havde fået børn. Men min beslutning om at gå all in med Cathrine har uden sammenligning været den bedste beslutning, jeg har taget. Vi er lykkelige og har fået en fantastisk lille pige, som vi har kæmpet længe for at få – og derfor var det virkelig dejligt, at hun endelig kom. Det har været meget givende."

Anbefalet til dig