Signe Egholm Olsen
SPONSORERET indhold

Signe Egholm Olsen: "Jeg blev bange for at miste alt det, jeg lige havde fået"

Skuespiller Signe Egholm Olsen om et stort temperament og en lidt for kort lunte, om corona-kuller og om at mærke gulvtæppet forsvinde under sig.

Af: Emilie Dreyer Kampmann Foto: Natascha Thiara Rydvald
13. jun. 2020 | Livsstil | ALT for damerne

Hvilken rejse ville du aldrig tage på igen?

– Der er faktisk ikke nogen rejser, som jeg ikke ville tage på igen. Men jeg har været udfordret på nogle af dem. Blandt andet i Indien for 10 år siden. Det var mit første møde med ægte slum og fattigdom, så jeg blev virkelig overrumplet. Og så med madforgiftning oven i hatten, ha ha. Jeg nåede kun lige hjem på hotelværelset, før det bare væltede ud. 

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?

– Jeg begyndte at spille teater, da jeg var 12-13 år. Det fik mig til at føle mig hjemme for første gang. Det var en sindssygt voldsom forelskelse i en helt ny verden og gav en intuitiv følelse af at være en del af et fællesskab, jeg kunne bidrage til. 

Hvornår har du været mest bange?

– Da jeg havde født mit første barn, fandt jeg en knude i mit bryst. Jeg troede ikke, at det var noget, men jeg gik til lægen og endte med at blive virkelig bange, fordi lægen blev bange. Jeg så hele scenariet udspille sig, og gulvtæppet forsvandt under mig. Jeg blev bange for at miste alt det, jeg lige havde fået. Heldigvis viste det sig, at det ikke var noget. 

LÆS OGSÅ: Mette Reissmann: "Jeg havde lovet mig selv, at jeg aldrig skulle skilles"

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Det er vildt uvirkeligt for mig at være blevet 40. Jeg ser ikke mig selv som en så voksen type, som jeg forbinder 40-årige typer med, ha ha. Men alderen er dejlig. Jeg er hverken purung eller tudsegammel. Jeg har en masse erfaring og har samtidig mange gode år foran mig. 

Hvad er du mest stolt af?

– Uden tvivl mine børn. Jeg er så stolt af dem, at det næsten er skamfuldt. 

Hvornår græd du sidst?

– Forleden var min familie og jeg ude og sejle i vores lille tunge rejekutter. Vi sad på blikstille vand med vores lille højttaler og skiftedes til at vælge musik. Min datter havde valgt sangen ”Million” af Joey Moe, og der sad lillebror så på tre år, helt tyk med redningsvest på og lignede en tyk gangster, mens han mimede med. Det var utroligt forløsende at få grineflip efter nogle lidt hårde uger med corona, inde-kuller, hjemmeskole og rend mig i røven. 

Hvilken dag har betydet mest i dit liv?

– Da jeg så to streger på en graviditetstest første gang. Jeg stod i min lille toværelses lejlighed på Nørrebro og var ikke engang flyttet sammen med min kæreste. Vi ville gerne have et barn, men jeg havde ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt. 

LÆS OGSÅ: "Da jeg var yngre, syntes jeg, at det var pinligt og svagt"

Hvis du fik 10.000 kroner i hånden lige nu. Hvad ville du så bruge dem på?

– Jeg ville gå ned til min cykelhandler og sige: "Hvad kan du give mig for 10.000 kr. af lækker racercykel?".

Hvad har været dit livs længste minutter?

– Ved min første fødsel føltes pressefasen som en stikkende ananas på størrelse med et køleskab, der kom ud af min anus. Et par minutter efter kom der heldigvis den fineste lille pige ud af vagina. 

Hvornår gjorde du sidst noget rigtig pinligt, og hvad var det?

– Jeg har et kæmpe temperament og kommer også til at råbe og skrige af mine børn. Jeg kommer til at råbe, at jeg ikke vil have, at vi råber i det her hus. Det er pinligt.

Hvad har du især lært af at blive mor?

– Jeg er ved at lære at være mere tålmodig og rummelig og slutte fred med min egen uformåenhed. Jeg kan ikke altid være den rummelige og afbalancerede type. Jeg har nogle gange en forfærdelig kort lunte, og den er virkelig udfordret i den her corona-tid. Jeg vil gerne takke mine børn for at lære mig at gøre min korte lunte lidt længere.

Anbefalet til dig