Strik til fordel for Red Barnet
SPONSORERET indhold

Strik for en god sag: "Alle kan strikke det her tørklæde"

Vil du bruge din passion til at hjælpe verdens børn? Med et nyt halstørklæde får Hendes Verden strikkepindene til at gløde i en god sags tjeneste. Indtag strikkehjørnet, og vær med – også selv om du er nybegynder!

Af: Eline Holm Foto: Thomas Sjørup
16. okt. 2017 | Livsstil | Hendes Verden

En særlig gave vil i år ligge under juletræet hos Tine Thøgersen, som er chefredaktør på Hendes Verden: et hjemmestrikket halstørklæde med bordeaux, gule, blå og råhvide linjer.

Tørklædet er smukt, men det er også specielt af en anden årsag. En del af overskuddet fra garnsalget går nemlig til organisationen Red Barnet, som arbejder for at give udsatte børn en lykkeligere barndom.

Chefredaktøren har tænkt sig at forære den velgørende hilsen til sin lillebror.

– Han vil sætte pris på både den personlige gave og det næstekærlige aspekt, siger Tine og fortsætter:

– Og så er tørklædet bare flot; jeg tror, det vil klæde ham.

Hun håber, at alle I – Hendes Verdens læsere – vil lade garnnøglerne rulle og være med til at strikke for en bedre barndom.

– Fornøjelsen ved håndarbejdet bliver jo så meget større, når du samtidig gør andre glade, siger Tine.

Strik på langs

Tørklædet kan bruges af både mænd og kvinder, og Tine har også planer om at strikke ét til sig selv. Ikke fordi hun normalt bruger oceaner af tid på ret og vrang, men tørklædet her er designet, så det er nemt at gå til.

Håndarbejdsredaktør Louise Gram har allerede haft gang i garnet, og hun lover, at hverken øvede eller begyndere behøver at kløjes i maskerne.

– Alle kan strikke det. Vi har lavet et mønster, som er så nemt, at det sagtens kan være det første, du nogensinde strikker, garanterer Louise og forklarer, at tørklædet lidt atypisk skal strikkes på langs.

– Derfor føles det endnu hurtigere. Personligt tog det mig fire timer, men hvis du er begynder, skal du nok sætte en lille weekend af. Det er et hyggeligt og overskueligt projekt.

Går du selv eller én, du kender, rundt med en lille strikker i maven, som ikke har fundet lejlighed til at springe ud, er halstørklædet derfor en god grund til at komme i gang.

– Jeg har for eksempel foræret kittet til en veninde, som vil lære at strikke, siger Tine.

Vi hjælper sammen

Strikkekampagnen skal puste fornyet liv i fællesskabet blandt læserne og er en mønsteropskrift på, hvordan vi kan løfte i flok, selv om vi sidder i hver vores stue bøjet over hånd-arbejdet.

– Vi strikkere er alle medlemmer af samme klub, fordi vi deler en passion, siger Louise og uddyber:

– At strikke er en social ting, for man kan snakke sammen, mens man gør det, og desuden har vi enorm glæde af at udveksle opskrifter og møde hinanden, så det er naturligt at lave et projekt, vi kan stå sammen om, mener hun.

At det er børn, som får gavn af de mange meter garn, der forhåbentlig kommer til at ligge svøbt i gavepapir under juletræerne, er ikke tilfældigt. For de fleste er enige om én ting:

– Børn skal have et godt og rimeligt liv og vokse op i tryghed, siger Tine.

– Derfor er Red Barnets arbejde det helt rigtige at støtte for Hendes Verden.
Der findes mange andre måder at give en håndsrækning til udsatte børn, men der ligger en særlig omsorg i at bruge dine hænder til at støtte. Du sender en personlig hilsen til ikke alene modtageren af gaven, men også de børn, som donationen kommer til gode.

– Og så er det bare et smukt tørklæde, du kan tage på og blive mindet om, at arbejdet for en bedre barndom altid er værd at støtte.

Anbefalet til dig