Thomas Skov
SPONSORERET indhold

Thomas Skov: "Når jeg kigger på kvinden, jeg bor med, er der en ting, hun udmærker sig ved"

Danske kvinder er kendt i hele verden for ikke bare at være højere og smukkere end gennemsnittet, men også for at være selvstændige og stærke. Men hvad tænker de danske mænd, som vi er vilde med, egentlig om os? Vi har spurgt journalist Thomas Skov og fået hans (k)ærlige svar.

Af:: Sine Gerstenberg Foto: Bo Nymann
09. aug. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad kan mænd lære af kvinder?

– Når jeg kigger på den kvinde, jeg selv lever sammen med, er der en ting, hun udmærker sig ved, og det er organisering. Kvinder har bare en mere veludviklet sans for, hvordan man gør ting smart og udnytter tiden. I når det dobbelte af os på den halve tid.

Hvad skal vi ikke prøve at kopiere?

– Jeg oplever, at der kan være lidt mere fnidder blandt kvinder. Det er nok, fordi tankerne tager en runde mere inde i jeres hoveder, inden de kommer ud, end de gør hos os. Det er er ikke altid en god idé. Jeg tror, at I indimellem bruger for meget energi på at gennemtænke noget, i stedet for bare at sige hvad I tænker eller handle på jeres indskydelser.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Koppel: "En verden reageret af kvinder ville uden tvivl være en bedre verden"

Hvad burde kvinder vide om mænd?

– At vi forguder jer! Når jeg ser min kone, Emilie, vandre fra spejl til klædeskab til makeuppen og tilbage igen, så synes jeg da, det er dejligt, at hun gør noget ud af sig selv. Men vi er altså vilde med jer alligevel – også når I bare er, som I er.

Og hvad kan vi lære af jer?

– At komme hurtigere videre. Hvis der har været ballade, eller nogen har sagt noget, så kommer de fleste mænd hurtigt videre. Der kan jeg mærke, at Emilie går og rumsterer med det, også selvom der ikke er mere, hun kan stille op. Jeg sover på det, og så er vi videre. Så I kunne lære af evnen til at lade ting ligge.

Hvad har overrasket dig mest ved kvinden eller kvinderne i dit liv?

– At der er nogle grundlæggende ting, du bare ikke kan ændre. Selvom I ikke behøver at gå så meget op i, hvordan I ser ud, eller tænke så meget over tingene, så kan det nok ikke ændres. Det samme tænker I jo nok også om os. Det har overrasket mig positivt, at jeg kunne erkende, at der er visse ting, vi bare ikke kan ændre. Dem skal vi bare leve med. Det er en befrielse.

LÆS OGSÅ: Silas Bjerregaard: "Kvinder skal vide, at mænd har et andet kærestesprog"

Hvilke gode råd ville du gerne give dit unge jeg om kvinder?

– Da jeg var 18 år, læste jeg Maise Njor og Camilla Stockmans bog ”Michael Laudrups Tænder”. Den lærte mig alt, hvad jeg ved om kvinder. Den gav mig en god indgang til livet med kvinder. Den ville jeg anbefale alle unge mænd at læse.

Hvilken kvinde beundrer du mest og hvorfor?

– Der ligger en helt enorm beundring i at kigge på min datter. Både i at nyde hendes barnlige sinds åbenhed, men også i bevidstheden om alle de muligheder, der venter hende. Det ville jo være nemt at nævne en kendt kvinde som Michelle Obama, men jeg har intet forhold til Michelle Obama. Min datter er vores hjems Michelle Obama.

Anbefalet til dig