16 ting du aldrig skal sige til en hjemmegående mor
Foto: Getty Images ”Er det ikke dårligt for din karriere at være hjemmegående?”

16 ting du aldrig skal sige til en hjemmegående mor

Find ud af, hvad en hjemmegående mor har lyst til at svare på fordommene.

Det er nemt at være fordomsfuld over for andre mødre, og især hjemmegående mødre bliver ofte mødt af fordomme, hvis man skal tro det store internet.

For mens andre folk knokler hver eneste dag for at skrabe lønnen hjem, hygger de hjemmegående mødre sig med at lave ingenting og nulre rundt med ungerne – eller hvad?

At man både kan finde lykken som hjemmegående mor og karrieremor er tydeligt. Desværre synes alle ikke, at der er lige høj status i begge typer moderskab. Det vidner en del blogindlæg om, hvor mødre fortæller, hvilke ret upassende kommentarer de ofte bliver mødt med.

Vi har samlet en liste over 16 ting, du aldrig skal sige til en hjemmegående mor, baseret på en række hjemmegående mødres egne oplevelser. Læs, hvad de får lyst til at svare på de fordomsfulde kommentarer.

LÆS OGSÅ: 5 ting en hjemmegående mor skal sige ”pyt” til

1. ”Føler du ikke, at du mister dig selv?”

Du har lyst til at svare: Nej, jeg føler tværtimod, at jeg kommer ind til det, der er allermest mig – nemlig at give mine børn omsorg, have glæde og grin i livet og være sammen med dem, jeg holder allermest af.

2. ”Skal du nogensinde tilbage og have et rigtigt arbejde?”

Du har lyst til at svare: Jeg har skam masser af rigtigt arbejde! Jeg er både læge, pædagog, rengøringskone, chauffør, kok, altmuligmand og mor.

3. ”Du får vel en masse søvn”

Du har lyst til at svare: Mit barn har desværre ikke forstået, at det er skønt at sove igennem og stå sent op, og der er ikke meget søvn at få på en 24-timers arbejdsdag.

LÆS OGSÅ: 13 fordomme om at blive mor

4. ”Jeg kunne aldrig selv være hjemmegående”

Du har lyst til at svare: Medmindre du på ingen måde har økonomisk mulighed for det, så handler det udelukkende om et valg. Om at tro på sagen og gå på kompromis med dig selv for dit barns skyld.

5. ”Det må være så rart at være hjemmegående (med rart menes let)”

Du har lyst til at svare: Ja, det er da rart at bruge hele dagen på at finde den rette balance mellem horder af rod og svineri og min søns konstante humørforandringer og test af grænser.

LÆS OGSÅ: 5 ting, som især mødre til drenge forstår

6. ”Men så får I vel ikke fastfood?”

Du har lyst til at svare: Bare fordi jeg går hjemme, betyder det ikke, at jeg pludselig er blevet en haj i et køkken. Så jo, indimellem køber vi takeaway, spiser frysepizza eller rugbrødsmadder – og min mand kan endda også finde på at lave maden.

7. ”Jeg har brug for at være mere end mor”

Du har lyst til at svare: Det har jeg da også! Og derfor laver jeg en masse ting, der udvider min horisont og giver mig ny læring. Jeg gør det bare ikke foran en skærm på et kontor men på andre måder.

8. ”Hvad lavede du, dengang du arbejdede”?

Du har lyst til at svare: Tidligere? Jeg arbejde skam stadig! Jeg får bare ikke løn for det.

9.”Vi har ikke råd til, at jeg går hjemme”

Du har lyst til at svare: Nej, for modsat os hjemmegående og størstedelen af verdens befolkning kan du kun overleve med et ekstremt højt privatforbrug og en bolig så dyr, at I skal være to om at betale?

LÆS OGSÅ: Hjemmegående mor: “Vi har valgt vuggestuen fra”

10. ”Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre af al den tid”

Du har lyst til at svare: Nej, det er også virkelig svært for mig at finde på noget at lave, når jeg kun skal sørge for alt derhjemme og samtidig give mine børn en masse gode oplevelser, så de udvikles og glædes.

11. ”Er det ikke dårligt for din karriere?”

Du har lyst til at svare: Det må tiden jo vise. Lige nu fokuserer jeg på mit liv her og nu – det er mere vigtig end hvor jeg er om 10 år.

12. ”Man skulle tro, at jeres hus var mere rent og opryddet”

Du har lyst til at svare: Det ville være skønt! Men ser du, desværre har jeg stadig hjemmeboende børn, som jeg lægger jeg mere vægt på at foretage mig gode ting med end at gøre rent – det er jo for hendes skyld, jeg går herhjemme, og ikke for husets.

13. ”Jeg ville føle, at jeg manglede noget”

Du har lyst til at svare: Mine børn giver mig så meget glæde og energi, ellers havde jeg jo ikke valgt at gå hjemme. Men ligesom på dit arbejde er der stille dage og hårde dage og travle dage og fantastiske dage.

14. ”Hvad bruger du så fritiden på?”

Du har lyst til at svare: Mener du fritiden mellem at lave mad, fodre ungerne, skifte ble, underholde, rydde op, lave mad, underholde, skift ble, købe ind?

15. ”Jeg kunne ikke være sammen med mine børn hele dagen hver eneste dag”

Du har lyst til at svare: Så er det vist godt, at du har valgt at bruge det meste af din dag på arbejdet frem for sammen med dine børn.

16. ”Bliver du ikke træt af at være sammen med dine børn hele dagen?”

Du har lyst til at svare: Ikke så træt, som jeg bliver af at skulle svare på de her spørgsmål

Kilder: popsugar.com, huffingtonpost.com og care.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Kærlighed og Familieliv