Apps der får ungerne op ad sofaen og ud i naturen

Apps der får ungerne op ad sofaen og ud i naturen

5 fede apps der får bevægelse, natur og oplevelser ind i jeres hverdag

Tag ungerne med ud i naturen. I bliver klogere, I får bevæget jer og I får en masse fede oplevelser sammen.

Indimellem vil ungerne sidde indenfor og hygge sig med en skærm. Gardinerne trækkes for, iPad’en forsvinder sammen med barnet ind under et tæppe på gulvet. Det er ok, så længe der er variation. Vi har fundet 5 apps, der kombinere tablet, mobiltelefon, sjove udendørsoplevelser og bevægelse.

Geocaching (4 år og opefter)

Denne app er en af vores favorit-apps, fordi den er et redskab til store oplevelser for hele familien. ‘Geocaching’ er en app til mobiltelefonen, hvor du opretter dig som bruger og dermed får adgang til hundredetusinder af skatte over hele verden. I Danmark alene er der over 20.000 skatte.

Geocaching-entusiaster har gemt små bokse og rør på skjulesteder i naturen og byen. Ved at registrere dig i app’en dukker skjulestederne op på dit kort, og derefter kan du prøve at finde dem. Finder du skatten, registrerer du fundet i app’en.

Mens den voksne typisk følger kortet og kompasset på app’en, er barnet mest optaget af at lokalisere skatten, når området er fundet. Små æsker skjules bag sten og oppe i træer, nogle er svære at finde, andre lette. Det er sjovt at se, hvad skatten indeholder, nogle æsker har såkaldte byttevarer – små stykker legetøj. Her kan barnet tage et stykke, så længe det lægger noget tilbage med samme værdi. Så husk små stykker legetøj, som glasperler, klistermærker og lignende.

Find app’en i

App Store

eller hos

Google Play

.


LÆS OGSÅ:

Naturguide (alle børn sammen med en voksen)

‘Naturguide’ er udviklet af Danmarks Naturfredningsforening og giver dig adgang til de mange fredede områder i Danmark samt en beskrivelse af disse. Derudover er der ideer til oplevelser og projekter i naturen.

I ‘Naturguide’ er der et punkt, der hedder ‘Naurkatapulten’, som indeholder gode ideer til projekter, I kan lave sammen alt efter årstiden. Under punktet ‘Naturhelten’, kan I hjælpe med at gøre naturen sundere og renere. Tag et billede i app’en af f.eks et trafikdræbt dyr, affald, eller et træ I ønsker bevaret. Billedets position registreres automatisk hos Danmarks Naturfredningsforening, der så tager hånd om det.

Find appen i App Store eller på Google Play.

LÆS OGSÅ:

Gro Garden (3-6 år)

Med denne app lærer dit barn om økosystemet og hvordan grøntsager kommer fra jord til bord. Animationerne og lydene er fine og den forklarer meget pædagogisk, hvordan man dyrker køkkenhave, og hvad der skal til for at få noget til at gro. Det er oplagt at finde plantekasser og havehandsker frem og komme ud i haven, når app’en er sl

rden’.[/caption]

Find appen i eller på

Google Play

.


LÆS OGSÅ:

Star Walk 2 (4 år og opefter)

Med Starwalk er det relativt nemt at lokalisere stjernetegnene. På en klar aften er himmlen fuld af eventyr. Man kan finde stjernetegn og google sig frem til historien bag disse. Man kan også se på fremmede sole og lære om vores solsystem og galakse.

Star Walk 2 er en app, som først giver rigtig mening, når man er udenfor og ser og fornemmer himlen, den beskriver. Universet er ubegribelig stort, hvad enten man er voksen eller barn, og denne app lader voksne og børn udforske d

familien.[/caption]

Find app’en i

App Store

eller hos

Google Play

.


LÆS OGSÅ:

Toca Nature (2-4 år)

I ‘Toca Nature’ kan barnet lave naturområder med skov, floder og søer, og se hvordan dyrene opfører sig i de områder. App’en har flot grafik og er nem at bruge. Der er ingen spilelementer, det handler mere om at skabe og observere.

‘Toca Nature’ kan oplagt bruges efter en dag i naturen. Prøv at genskabe det sted, I sad og spiste frokost, med træer, søer og bakker. Barnet skal huske omgivelserne ude fra turen og prøve at genskabe det, derhejmme på iPad’en. Det forlænger turoplevelsen.

‘Toca Nature’ er ingen ud-i-naturen-app men derimod en kreativt naturoplevelse til hjemmebrug, som inspirerer og pirr

a en skærm i dag![/caption]

Find app’en i App Store.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn