børnevenlige restauranter i aarhus
SPONSORERET indhold

De 10 mest børnevenlige restauranter i Aarhus

Hvor finder man en god restaurant i Aarhus, hvor børn også er velkomne. Vi har fundet 10 børnevenlige restauranter i smilets by, hvor du trygt kan tage poderne med.

Af: Kicki Boss Foto: iStock
18. jan. 2018 | Børn | Vores Børn

På restaurant med børn i Aarhus: Aarhus er fuld af gode spisesteder, men forældrelivet tillader ikke altid plads og overskud til middage eller frokoster ude på byens gode restauranter og caféer. Ærlig talt kan restaurationsbesøg med børn være lettere kaotisk. Men når man rammer de gode steder, med lækker mad til både store og små, med den rareste atmosfære, og hvor man mærker, at ens poder er velkomne, så er en familiemiddag ude noget af det hyggeligste. Vi har samlet vores bedste bud på børnevenlige restauranter i Aarhus.

Familievenlig brunch: Spiselauget

På Spiselauget ved den kulturelle perle Godsbanen er der god plads til hele familien, og maden er anbefalelsesværdig. Der er også rigelig plads til barnevogne og fine puslefaciliter, så barslende kan også med fordel svinge forbi her. De byder blandt andet på en af byens billigste og bedste morgen-mad, gode, prisstærke tre-retters menuer, og en lækker, familievenlig weekendbrunch. Den sidst-nævnte omgang kan børn under otte år tilmed gå ombord i til halv pris.

Adresse: Skovgaardgade 3, Aarhus C.

Her må der ammes: Hos Sofies forældre

Her finder man den rareste, løsslupne atmosfære, hvor børn er mere end velkomne. Fri amning og vintageinventar kombineret med gedigen morgenmad, overdådig kage og simple frokostsandwicher – også i børneudgaver – gør stedet både hjemligt og populært blandt især småbørnsforældre og mødregrupper.

Adresse: Frederiksgade 74 st th, Aarhus C.

LÆS OGSÅ: 10 caféer du skal besøge i Aarhus, hvis du elsker brunch

Børnevenlig atmosfære: Piccolina

Pizzaer falder ofte i god jord hos både børn og voksne. På Piccolina kan I få de sprødeste, italienske pizzaer i et hav af forskellige kombinationer, men også smagfulde wraps og antipasto misto. Alt sammen primært fremstillet af italiensk importerede råvarer. Stedet er hamrende populært både for sin autentiske mad og sit varme personale, og her både en børnevenlig atmosfære og -menukort. Og så betyder navnet Piccolina "lille pige", fordi den italienske ejer selv er far til fem af slagsen. Nuttet!

Adresse: Skolegyde 8, Aarhus C

Plads til børn: Aarhus Street Food

Stedet for madører og deres poder. Her finder man al den lækreste mad, man kan forestille sig, og stemningen er afslappet med plads til fedtede fingre og fangeleg mellem borde, bænke og boder. Der er højstole, mulighed for at varme en flaske og mad, som frister både de gastronomisk kildne forældreganer og børnemunde. Alt sammen i nostalgiske rammer i den gamle rutebilstations-hal.

Adresse: Banegårdsgade 46, Aarhus C

Familievenlig og fransk: Juliette

Så er der dømt fransk, rustik mad uden dikkedarer. De voksne kan nyde virkelig lækker, fransk mad akkompagneret af franske vine og bobler, og der er masser af spændende og velsmagende mad i mindre portioner, som også kan friste ungerne, selvom her ikke er regulære børnemenuer. Stedet er det hyggeligste lille brasserie, og både stemningen og betjeningen er løssluppen og behagelig. Des-uden fås her også en rigtig god brunch, der er højstole og børn er hjerteligt velkomne.

Adresse: Jægergårdgade 54, Aarhus C.

LÆS OGSÅ: Aarhus' bedste restauranter: 12 spisesteder på 3 budgetter

Børnevenligt personale: Café Faust

Var det noget med klassisk cafémad og det måske sødeste og mest børnevenlige personale til at tage sig af jer? Så smut en tur ned til åen og besøg Faust. I kan sætte tænderne i alt fra caféburger til en virkelig dejlig frikadellemad med kig til åen og god mulighed for at parkere en barnevog, hvis I har helt små børn. Caféen har både børnestole og børnemenuer, men de fleste retter på kortet kan nu egentligt friste ungerne.

Adresse: Åboulevarden 38, Aarhus C.

Familierestaurant med legerum: Bones

Er I til spareribs, snaskede fingre eller en god bøf, så skal I en tur på Bones. Her kan man få grillmad i amerikanerstil, og bøffen kan selvfølgelig sizes op til en størrelse-sulten-mand eller ned til juniorstørrelse. Der er alt, hvad børnefamilien kan få brug for – inklusive legerum, balloner og le-geposer til alle unger. Og så er der i øvrigt earlybird-rabat, når man spiser i tidsrummet 16.30-19 mandag til torsdag, hvilket matcher børnefamiliens ofte tidlige spisetid.

Adresse: Åboulevarden 20, Aarhus C.

God til børn: Salling Rooftop

På toppen af Salling finder man et godt udvalg af den dejligste mad, friluftsfornemmelser med plads til store armbevægelser og spektakulær udsigt over smukke Aarhus. Fra Bistroen kan alle varme retter bestilles i både voksen og børneudgave, eller I kan finde en god omgang mad eller kage to-go fra bageren, toppet med en lækker kop kaffe og børnefrappucino fra Starbucks. Alt sammen kan nydes i de parklignende omgivelser, tagterrassen har at byde på.

Adresse: Søndergade 27, Aarhus C

LÆS OGSÅ: 26 ting, som kun giver mening, hvis du er fra Aarhus af

Børnevenlig burger: Grillen Burgerbar

Kunne vi friste med en familietur på en rummelig, amerikanskinspireret med afslappet stemning? Det er de færreste børn (og voksne), som ikke elsker en god burger, og på Grillen Burgerbar laver de nogle af de bedste af slagsen. Komplet med sprøde fritter, saftig bøf og smørblødbrioche-bolle, som små børnemunde nemt gaber over. Der er flere forskellige at vælge imellem, og de mere kræsne kan snildt få lov til at sortere lidt i ingredienserne. Herligheden kan passende toppes med en ju-belfremkaldende og syndig milkshake med smag af eksempelvis cookie dough.

Adresse: Klosterport 2, Aarhus C.

Pasta til ungerne: Gäst

Italiensk mad er næsten altid et børnehit, og hvis man skal prøve noget af byens førende, så skal man tage familien med på Gäst. Der findes enkelte børneretter, men derudover er der rig mulighed for at bestille en af de børnefristende pastaretter på kortet. Atmosfæren er afslappet med plads alle, og tjenerne er glade for børn. De voksne kan imens mæske sig i både lækre og virkelig pæne itali-enske madoplevelser.

Adresse: Klostertorvet 9, Aarhus C.