Søskende
SPONSORERET indhold

Er to børn dobbelt så hårdt?

Der er i hvert fald ni scenarier, der gør barn nummer to til lidt af en udfordring.

Af: Amalie Nebelong Foto: Nimastock
09. jun. 2015 | Børn | Vores Børn

KLUMME: Er det virkelig dobbelt så hårdt at have to børn som at have et barn? Ja, hvis du spørger mig. Men heldigvis kan man vænne sig til utrolig meget.

Her er ni scenarier, jeg ikke havde forestillet mig, da jeg sagde ja til at give min søn søskende og dermed til barn nummer to:

1: Nul gravid-afslapning

At være gravid og have et barn i forvejen er uendeligt meget hårdere end at være gravid med det første barn. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har måttet sætte min søn til at se Postmand Per, mens jeg selv lå helt grøn af kvalme på sofaen. Selv den dag i dag har jeg et anstrengt forhold til Postmand Per.

LÆS OGSÅ: 5 typiske bekymringer når du venter barn nummer to

2: Amning og ”mor jeg er fæææærdig”

Amning er for mange kvinder et lyksaligt øjebliks fred og ro, hvor man kan hvile tankerne (eller måske lige tjekke Instagram). Ikke når du har to børn. Så betyder amning ofte, at du nærmest må skynde på babyen ved dit bryst, da storebror igen helt tilfældigt skal på toilettet lige midt i din hellige stund med baby.

3: Multitasking om aftenen

At skulle kæmme den store for lus, mens babyen pludselig begynder at kaste op, er ikke en usædvanlig aften.

4: Sex – er der tid?

Når den store sover ved ottetiden, er der lige en baby, der skal skiftes, ammes og puttes, før aftenen står på oprydning. Og jeg bliver ikke just gejlet op til romantik af at følge strikse ordrer fra en fireårig om at skulle sortere plastikdyr i dinosaurer, drager og bondegårdsdyr, hvis ikke han skal gå amok.

LÆS OGSÅ: Nummer to er på vej – hva' så?

5: Syg igen, igen

Barnets første og anden sygedag? Det kan du ikke bruge til særlig meget, når du har to børn, der især i vinterhalvåret slæber den ene efter den anden sygdom med hjem fra institutionen. Og mange af sygdommene har du aldrig hørt om før (eller lykkelig glemt), og de fleste kræver lægeligt tilsyn. Børnesår? Hvad pokker er det? Åbenbart noget, der smitter som bare pokker og kan sprede sig til hele ansigtet på ti minutter.

6: Søskendekærlighed er en myte

Søskendekærlighed kommer ikke nødvendigvis af sig selv. Hos os var det ét langt sejt træk, hvor min søn indimellem slog sin lillesøster, tog alt, hvad hun legede med, eller var sur, tvær og umulig ene og alene af den grund, at lillesøster var til stede.

7: Putning nu med dobbelte problemer

Åh, hvor romantisk med børn, der deler værelse. Jeg har ofte måttet holde en dødtræt storebror, der ellers eksplicit har bedt om at komme i seng, længere oppe, fordi lillesøster ikke er faldet i søvn endnu. For hvis de bliver puttet samtidig, vil jeg kunne høre pjatten, hvin og jubeludbrud fra værelset til klokken ti om aftenen.LÆS OGSÅ: 9 gode grunde til at give dit barn søskende

8: Alenetid med lydeffekt

Hvis du synes, at du har fået langt mindre tid til dig selv, efter du fik det første barn, så bered dig på en sand horror story, når du får nummer to. Noget så simpelt som et brusebad nydes til lyden af skrig og skrål i baggrunden – kun lyddæmpet af udsugningen på badeværelset.

9: Glem voksne samtaler

Voksensamtaler er en sjældenhed. For det er noget nært umuligt at sætte sig ind i sin mands arbejdsmæssige udfordringer, samtidig med at din søn siger ”se mor, jeg kan hoppe ned fra vindueskarmen”, og din datter skal skiftes. Og så er vi slet ikke nået til sociale sammenhænge med venner og bekendte. Bemærkningen ”jeg fik ikke lige talt med” får helt ny betydning.

Hvis ovenstående skrækscenarier ikke skræmmer dig fra at få et barn mere, er du et normalt velfungerende menneske, der gerne vil finde ud af, hvor fantastisk det også er at have to børn.

LÆS OGSÅ: Søskende: Hvilken aldersforskel er bedst?

LÆS OGSÅ: Overvejer I barn nummer 3?

LÆS OGSÅ: Sådan føles det at få to børn alene