Wellness for børn

Foto: Monica Bach Wellness er godt for både krop og sjæl.

Wellness for børn

Forkæl dit barn med wellness

Dit barn har også brug for pauser og luksus i hverdagen. Giver du junior lidt wellness, er det en oplevelse, I begge kan hente overskud fra.

Måske kan du selv finde på det en sjælden gang imellem: At lave skumbad, tænde stearinlys, sætte noget zenagtigt musik på og så ellers stemple ud i en times tid?

Men børn har faktisk også stor glæde af at blive forkælet med et hjemme-spa. Det er både nemt og super dejligt at arrangere wellness for ungerne. Det fortæller Trine Christiansen, som er afspændingspædagog, zoneterapeut og indehaver af sundheds- og velværeklinikken Solar Plexus i København.

– Dine børn har brug for pauser i hverdagen, fordi de ligesom dig har en travl og stresset hverdag, hvor de skal tidligt op og være bestemte steder på bestemte tidspunkter, forklarer hun.

Når du nusser om dit barn, bliver der udløst en masse såkaldt oxytocin i både din og dit barns krop. Oxytocin er kroppens sociale lykkehormon, som gør, at vi mennesker har lyst til at være noget for hinanden. Samtidig bliver der udløst masser af endorfiner, som afspænder og beroliger kroppen.

– Nusser vi om hinanden, bliver vi mere harmoniske over for hinanden. Har to søskende haft en dejlig wellness-oplevelse sammen, ryger de sjældent i konflikt bagefter. Man skændes ikke med den, man lige har nusset om, siger Trine Christiansen.

Giver et godt selvværd

Ifølge Trine Christiansen har wellness også en positiv effekt på dit barns sanseintegration og dermed indlæringsevne og udvikling, fordi berøring styrker nervesystemet. Samtidig får dit barn en større kropsbevidsthed, når hun bliver rørt.

Det gør hende bedre til at sætte grænser. Så jo mere nus og velvære du får ind i hverdagen, jo bedre. Det behøver ikke være fuldt program hver gang – det kan være alt mellem ti minutter og to timer.

Din skat får et super godt selvværd af at blive forkælet på den gode måde.

– Du lærer dit barn at være god ved sig selv, siger Trine Christiansen.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du trætte ben under graviditeten

LÆS OGSÅ: Forkæl din krop, mor!

LÆS OGSÅ: 15 hyggelige ting I kan lave i vinterferien

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnesygdomme