Fredag: Brændende kærlighed med persillerodskartoffelmos
Ingredienser:
1200 g skrællede bagekartofler
400 g skrubbede persillerødder
Lidt rapsolie eller smør (en god klat)
2 dl mælk (evt. lidt mere)
Salt og peber
200 g finthakket løg
150-200 g bacon i tern
400 g kalkunbryst i små tern
Persille til pynt
Sådan gør du:
Kartofler og persillerødder skæres i mindre stykker og koges ca. 30 minutter, til de er møre.
Vandet hældes fra og de moses.
Tilsæt olie eller smør samt mælken (brug evt. lidt mere mælk hvis nødvendigt).
Rør mosen sammen og smag til med salt og peber.
Baconternene steges på en stor pande i 10-15 minutter. Derefter tilsættes kalkunternene og steger med i 5 minutter. Til sidst tilsættes løgene og steger med i 2-3 minutter.
Servér kalkuntern og baconstykker oven på mosen og pynt med hakket persille.
(Opskrift af kok, Charlotte Nowak)