Line Jensen illustrator
Foto: Anne Mie Dreves Line Jensen har også udgivet en graphic novel med titlen 'Hver dag starter det forfra'.

Line Jensen illustrator

”Inden jeg fik børn, troede jeg faktisk, jeg var ret god til alt”

Illustrator Line Jensen er mor til tre døtre og tegner hverdagen, opvasken og barselslivet i haveforeningshuset og lægger det ud på Instagram.

Hvad er det bedste ved at være mor?

“At du får noget andet end sig selv at gå op i. Og at du kan forsvinde helt i al den kærlighed, du har.”

Og det værste?

“Det tager så pissemeget tid!”

Hvorfor begyndte du at dokumentere dit barselsliv?

“Fordi jeg var ved at drukne i bleer og amning og savnede et hjørne af mit liv, hvor jeg kunne være mig selv i få sekunder ad gangen. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville tegne noget mere spændende, men der skete ikke så meget ...”

Hvad er fordelene og ulemperne ved Instagram?

“Det bedste er, at du kan sidde hjemme i dit ammehjørne i nattøj og føle dig helt alene og komme i kontakt med hele verden og pludselig føle dig som en superstjerne. Det værste er, at du bliver skør af hele tiden at skulle forholde dig til, om du er en superstjerne eller ej. Det er der jo hele tiden, hvis du ikke kan finde ud af slukke for det.”

Hvordan ser din hverdag ud?

“Jeg kæmper mig ud af sengen, hvor jeg tit er begravet i et par børn, sender min femtenårige i skole efter at have skændtes lidt om madpakker, afleverer som regel den mindste i dagpleje på den anden side af havegangen og cykler til kontoret på Islands Brygge, hvor jeg arbejder, indtil jeg enten skal hente børn eller kan snige mig hjem til aftensmad. Det er heldigvis altid min mand, der laver mad, når han er hjemme. Så vasker jeg op og læser godnathistorier for de små og snakker eller laver lektier med den store, og så kigger mig og min mand på hinanden og overvejer, om vi kan holde os vågne til et afsnit af House of Cards. For det meste er svaret nej.”

LÆS OGSÅ: Tegner Maren Uthaug om at være pinlig mor: “Never ever ansigt på skrævbilleder”

 

Hvad er værst? Blebarn eller teenager?

“Små børn, små problemer, store børn, store problemer, er det det ikke det, man siger? Nu har jeg kun et blebarn tilbage, og det har jeg ikke noget problem med.”

Hvad har du lært af dine børn?

“At jeg er et meget utålmodigt menneske med mange begrænsninger. Inden jeg fik børn, troede jeg faktisk, at jeg var ret god til alt.”

Hvordan vil du beskrive dig selv som mor?

“Da jeg blev gravid første gang som 25-årig, lovede jeg mig selv, at jeg aldrig ville tale babysprog til mit barn, og at jeg aldrig ville omtale mig selv i tredje person, og det har jeg holdt. Jeg er en meget ærlig mor, og jeg er mig selv sammen med mine børn, på godt og ondt. Jeg synes, vi er gode til at have det sjovt sammen, men de er heller ikke i tvivl om, når jeg bliver sur. Og som sagt kan jeg godt være lidt utålmodig. Sådan noget med børn, der konsekvent gør det modsatte af, hvad du beder dem om, det gør mig vanvittig. Men jeg er blevet bedre med alderen ... hvis jeg selv skal sige det.”

LÆS OGSÅ: Ellen Hillingsø om at blive "gammel" mor: "Det var en virkelig god beslutning for mig"

Hvad savner du mest fra før, du blev mor?

“Mine venner!”

Hvilken bog ligger på dit natbord?

“De bøger, jeg har læst de sidste fire år, kan tælles på én hånd. Men jeg har lige læst en lillebitte bog, der gjorde mig rørt og varm og glad: Marts er bedst af Lea Marie Løppenthin.”

Hvilken serie følger du med i?

“Altså, mig og min kæreste er lige begyndt på første sæson af House of Cards. Det siger lidt om, hvor få serier vi følger med i.”

Hvem og hvad inspirerer dig?

“Jeg er begyndt at følge en masse amerikanske tegnere på Instagram, fx en ung pige, som hedder Liana Finck, der tegner for The New Yorker. Det er på én gang utrolig inspirerende og ret nedslående, fordi alt ligesom er tegnet før. Jeg tror, jeg bliver nødt til at unfollowe dem igen snart. Og så hører jeg en masse sørgelig musik og podcasts, mens jeg arbejder.”

Hvad drømmer du om? “

At blive en gammel tilfreds kone sammen med min familie.”

Hvornår er du gladest?

“Når jeg er sammen med min familie, og der går en halv time, hvor ingen er uvenner. Eller når det endelig lykkes mig at tegne en følelse, jeg har gået med indeni i et stykke tid, og folk genkender den med det samme.”

Hvornår har du sidst grædt?

“Jeg græder tit. Men måske er det ved at være et par dage siden nu.”

Besøg illustrator Line Jensens instagram her

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Barsel og Instagram