NEJ til ferie uden børn: “Ferierne bringer os tættere sammen som familie”
SPONSORERET indhold

NEJ til ferie uden børn: “Ferierne bringer os tættere sammen som familie”

Mød familien Rehder, der siger nej tak til ferie uden børn.

Af:: Eline Holm, Vores Børn PLUS, vinter 2013.
02. apr. 2014 | Børn | Vores Børn

Om familien

Mor: Tina Rehder, 26 år, farmakonom.
Far: Stefan Rehder, 32 år, it-udvikler.
Børn: Malu, 5 mdr. og Liva, 2 år.

Børn har også brug for ferie

Ferierne er et frirum fra en travl hverdag – det har både børn og voksne brug for. Vores store datter, Liva, elsker sin dagpleje og har det sjovt, når hun er der, men hun er rigtig træt, når hun kommer hjem. Allerede fra børn er helt små, er der jo lagt pædagogiske planer for alt det, de skal nå, og den intense børnekontakt er hård.

Modsat os voksne kan Liva ikke selv finde ud af at tage en pause i løbet af dagen. Hun er på hele tiden, og derfor er det vores ansvar som forældre at sørge for, at hun ikke skal så meget i ferierne, så hun får koblet af.

LÆS OGSÅ: JA til ferie uden børn: “Vores børn savner hurtigt dagligdagen i insitution”

Kærestetid kan vi få på andre måder

Selvfølgelig har vi også brug for kærestetid, men det kan vi sagtens få uden at være alene i flere dage ad gangen. For os handler det om at værdsætte den tid, vi har. Om aftenen er vi sammen i stedet for at sidde bag hver vores computer, og i weekenden, når vores børn sover lur, snakker og hygger vi. Eller vi afleverer børnene et par timer hos bedsteforældrene og går i biografen.

Desuden nyder vi også hinanden, selv om vores børn er der. Vi får en samhørighed af at sidde og kigge på vores børn og sige til hinanden ‘hvor er det fantastisk, at vi har skabt alt det sammen!’. Jo, man kan altid bruge mere tid som par, men den tid kommer igen.

LÆS OGSÅ: Kærlighed: Plej parforholdet, mor!

Kvantitetstid er vigtig

Det er i de lange sammenhængende perioder, at vi kommer helt tæt på hinanden som familie. I hverdagene kan vi føle, at vi går glip af hinandens liv. Det var for eksempel i dagplejen, at min datter kravlede første gang, og det var hårdt ikke at opleve det selv. De konflikter, der kommer i løbet af en ferie, føler vi også er gode for os, for det i konflikterne, at vi lærer hinandens grænser og behov at kende.

Bedsteforældre-nærhed med måde

Jeg (Tina, red.) kan huske, at det var rigtig fedt at være på ferie hos mine bedsteforældre, da jeg var 10-11 år. I den alder har man en helt anden forståelse for, at mor og far har brug for at komme af sted på en tur – ikke at vi har det behov i dag, men det kan jo komme. Lige nu synes vi, at Liva får masser af bedsteforældre-nærhed ved, at farmor og farfar for eksempel tager en fridag med hende. Men det er ikke hendes behov, at vi efterlader hende i to-tre dage.

Find ud af, hvad eksperterne mener

Vores børn skal ikke føle sig til overs

Når vi holder mange og lange ferier med vores børn, viser vi dem, at vi vil dem, har tid til dem, og at vi gerne vil dele en masse oplevelser med dem. Vi har valgt at få børn for at være sammen med dem, og tiden går simpelthen så stærkt. Vi har ikke lyst til at sidde tilbage, når de er flyttet hjemmefra, og være kede af ikke at have brugt så meget tid med dem som muligt. Ved at være meget sammen med vores børn tror vi, at vi får nogle trygge børn, der ved, at de kan have tillid til os som forældre.

Tilbage til: Debat: Må vi holde ferie uden børn?