Ny energi til den trætte mor
SPONSORERET indhold

Ny energi til den trætte mor

Vi kender alle sammen de dage, hvor energien er helt i bund, og er du på barsel, kan du trænge til ny energi og input fra omverdenen. Her er 12 gode forslag til, hvordan du bliver en friskere og gladere mor igen. 6 sunde og 6 sjove.

Af: Mille Madsen, Vores Børn, Februar 2008
11. dec. 2008 | Børn | Vores Børn

De sunde

1. Snak med nogle, hvis du er trist
Det er ikke lutter lagkage at blive forældre. Pludselig er der et menneske, som kræver al ens tid, og det er meget normalt, man bliver trist og ked af det ind imellem. Tag en snak med din kæreste, venner eller familie, så du får sat ord på følelserne og de nye sider af tilværelsen. Det er vigtigt, man tager sig selv alvorligt.

2. Få noget jerntilskud
Er du træt og mangler energi, kan det skyldes jernmangel. Jern fås gennem kosten, men kan også tages som tilskud, men kun hvis lægen har påvist en jernmangel i blodet. Jernmangel efter fødslen kan skyldes blodtab. Hvis du vil spise dig til mere jern, skal du have gang i de store bøffer.

3. Spis sund mad med vitaminer
Når man er mor, render man tit rundt og gør det godt for sit barn, men glemmer at passe på sig selv og spise ordentligt. Varieret kost er en grundsten for energien i kroppen – det er ingen nyhed, men værd at huske. Sammensæt din kost i dag, så du får 600 gram frugt og grønt. Se eventuelt mere på www.kost.dk 4. Dyrk motion
Det er dokumenteret, at det virker! Motion og bevægelse giver energi. Hvis du er på barsel, kan du trille en god tur med barnevognen, eller du kan lave gymnastik- eller yogaøvelser på gulvet med baby ved siden af. Du kan også få din kæreste til at kigge efter den lille, mens du går i svømmehallen eller løber en tur.

5. Mærk efter

Hvad har du allermest lyst til? Mange glemmer, at de var aktive kvinder, før de fik børn.
Selvfølgelig fordyber man sig i babyuniverset i en tid, men det er også godt at genfinde sig selv. Sundhedsplejersken siger, at når baby er omkring otte uger, kan man tage nogle timer for sig selv. Gør noget i dag, som du har savnet længe.

6. Tag en lur

Søvn påvirker humøret utrolig meget. Derfor er det altid godt at sove, når man har små børn, der tit røver natteroen. Sundhedsplejersken foreslår endda, at man ”sover på forskud” – altså bare snupper et nap på sofaen, selv om man ikke er helt udmattet. Så er der lidt på kontoen til aften eller nat.

De sjove

Find en terning frem og lad tilfældigheden afgøre, hvordan du skal forkæles i dag!

1. Gå til frisøren
Er der noget som at få ny frisure eller bare lidt friske farver på toppen? Mange kvinders hår ændrer sig under graviditeten eller efter, og i fokuset på den lille baby kan man helt glemme, hvad styling-produkter er for noget. Skynd dig at bestille en tid hos en god frisør og nyd forkælelsen.

2. Tag et stykke kage

Man bliver måske ikke ligefrem lykkelig af kage eller guf, men det kan føles sådan. Und dig selv et stykke lækker kage og giv dig tid til at nyde den med varm te eller kaffe og benene oppe. Hvis du kan få baby passet et par timer, kan du få en veninde med på idéen og snuppe den på en café i stedet.

LÆS OGSÅ: 10 veje til sjov motion for hele familien

3. Power-shopping (ikke babytøj)
Ja, vi kan lige så godt indrømme det – humøret stiger i takt med, at dankortet gløder… Særligt hvis der er udsalg i farvandet. Kast dig ud i noget shop-amok, og der skal ikke købes babytøj denne gang. Du skal finde en lækker sag til dig selv, så du føler dig smuk og veltilpas hver gang, du tager den på. Er du sikker på, du ikke har snydt med terningen for at havne her?

4. Sex – få din mand til at forkæle dig
Måske har I ikke helt fået gang i sexlivet efter fødslen. Husk, at det giver energi og gør dig afslappet og veltilpas. Lyst til sex kan starte som en tanke, eller du kan få din mand til at forkæle dig med massage og berøringer. Børn sover jo faktisk ind imellem, så nu er det kyssetid!

5. Kurbad med veninderne
Selv om din baby sikkert er vild med at komme i svømmehallen, er det i dag tid til, at du tager derhen alene, eller sammen med nogle gode veninder. Nogle svømmehaller har luksusafdelinger, men du kan også gå i rigtigt kurbad og få energi, mens du bobler rundt i bassinerne eller endda ofrer penge på en massage.

6. Gå i biffen
En klassisk forkælelse – og noget man helt kan glemme, når først det lille barn er i huset – er en tur i biografen. Hvis du ikke kan få baby passet, er en videofilm et godt alternativ. Så er der hjemmebif, og begge forældre kan være med.

LÆS OGSÅ: Få et liv, mor!