Nybyggerne Anne og Todd
SPONSORERET indhold

Nybyggerne: Vi bygger et barndomshjem til Lily

Da Anne og Todd blev udvalgt til at deltage i TV-programmet Nybyggerne på TV2, var det en gylden mulighed for at få lov til noget, de længe har drømt om: at bygge deres eget hus, det hus der (hvis de vinder) skal være deres datters barndomshjem.

Af: May Kjærsgaard Foto: Privat
02. mar. 2017 | Børn | Vores Børn

Anne og Todd knokler i TV-programmet Nybyggerne for at bygge et personligt hjem. Med på skærmen og i arbejdstøjet er deres datter, 2årige Lily.

– Vi har virkelig prioriteret, at Lily er med hele vejen igennem. Det ser man også i programmet. Det er en oplevelse, vi ville have som familie. Et familieprojekt, fortæller Anne.

Da projektet begyndte, var huset kun en tom skal og hele den første uge sov den lille familie i stuen på en luftmadras.

– Vi har ikke ville gå på kompromis med, at være sammen med Lily og være der for hende. Det hårdeste ved projektet har været, at vi har været nødt til at følge vores rutiner, spise aftensmad og putte Lily til natten samme tid som normalt. Og når vi har haft noget fritid, så var det udenfor og lege, fortæller Anne.

Det var også vigtig for dem, at Lily fik noget ordentligt mad. Mens de byggede, havde de derfor en aftale med den lokale slagter, så hver dag klokken halv seks hentede de dagens ret.

– Det var et solidt, gammeldags dansk måltid, griner Todd.

Søvnen blev ofret

Anne og Todd har været meget presset på tid, og det er især søvnen, det er gået ud over, fortæller de. Der blev arbejdet meget om natten, hvor alt det tunge arbejde blev lavet. Om dagen kunne Lily så deltage i de lettere opgaver.

– En nat arbejdede vi til klokken 4 og gik så i seng, for at nå at sove lidt – men så stod Lily op klokken 5 og nægtede at sove igen. Sådan er det jo med børn, forklarer Anne.
Hensynet til Lily og det, at de var midt i en konkurrence, har været svært at afveje.

– Vi ville gerne have ting gjort, men vi ville også have tid til Lily. Det var en kæmpe udfordring at finde den balance. Nogle gange er der noget, der har sejlet lidt, erkender Anne.

Men sådan må det være. Lily kommer først, slår hun fast.

En svær første tid

Lilys start på livet har ikke været nem. Hun blev født for tidligt, da Anne havde svangerskabsforgiftning og generelt ikke nogen nem graviditet. Da Lily var 5 måneder gammel, var familien i Australien for at fejre Todds mors 60 års fødselsdag, da Lily bliver alvorligt syg. Her blev hun ramt af en sygdom, som de fleste forældre frygter: meningitis.

– De første 24 timer svævede hun mellem liv og død, og vi vidste ikke, om hun ville overleve. Det var meget tæt på, fortæller Todd.

At opleve sin baby være så syg og være bange for, om hun klarer den, har sat sine spor og det har været svært helt at lægge oplevelsen bag sig.

– I lang tid efter var vi enormt pyllerede og vi sprittede alt af, det er først her på det sidste, at vi er begyndt at slappe mere af, fortæller Anne.

Lily er i dag en sund, rask og glad pige, men sygdommen har sat sine spor. Hun er en lille smule sen i sin udvikling, hun var sen til at gå, sen til at tale og hun er ikke så stor.
Meningitis kan give tilbagefald inden for det første halve år, men nu er der gået så lang tid, at der ikke længere er fare for, at sygdommen kommer igen.

Hjem til Aalborg

Den svære start på forældreskabet og Lilys liv, har været én af grundene til, at Anne og Todd har valgt at flytte til Aalborg, hvor Anne er vokset op og stadig har sin familie. Parret boede i København indtil for et lille år siden, men fordi Todd er fra New Zealand, er Annes familie den eneste familie de har i Danmark.– Det har ikke været nemt, så det har betydet meget for os at komme tættere på min familie, som også kan aflaste os i hverdage, forklarer Anne.Heldigvis for den lille familie er der også en anden god grund til nu at bo i Aalborg – og endda specifikt i Nybygger-kvarteret.– Vi har nogle rigtig gode venner, der flyttede fra København til Aalborg, samtidig som os. Deres datter Laura er bedste veninde med vores Lily. De har købt hus 300 meter fra Nybyggerhuset, fortæller Todd.Undervejs i byggeriet brugte Lily deres hjem som et andet hjem og de to piger nød at kunne lege og være så tæt på hinanden.

Et barndomshjem

Husbyggeriet har været et fælles projekt og Todd fortæller, hvorfor det er så vigtigt for ham, at Lily var involveret i byggeriet.

– Min far byggede mit eget barndomshjem, da jeg var på Lilys alder. Det vil jeg enormt gerne give hende. Det er i høj grad et barndomshjem til Lily, vi har bygget, forklarer han.

– Hvis vi vinder – så bliver det så dejligt for hende, at hun ved, at hun har været med til at bygge vores hus.

Som en del af programmet har Anne og Todd også bygget et værelse til Lily. Her var Lily ikke med til at bygge, men værelset var en surprise til hende.

– Hun er meget, meget begejstret for sit værelse, det er også en stor del af grunden til, at vi gerne vil vinde.