Sådan beskytter du baby i solen
SPONSORERET indhold

Sådan beskytter du baby i solen

Sol er sundt for den lille marcipankrop – den giver D-vitaminer og godt humør. Men pas på de lumske stråler, og smør både dit barn og dig selv ind.

Af: Vores Børn
26. mar. 2012 | Børn | Vores Børn

At du skal bruge solcreme, også til dit barn, kommer nok ikke som en stor overraskelse. Men vær opmærksom på at gøre det rigtigt – ellers kan effekten udeblive.

Tvær dit barn godt ind i solcreme de steder, hvor tøjet ikke dækker. Husk nakke, næse, ører, ansigt og fødder. Brug hellere for meget end for lidt, og vælg gerne en vandfast creme med mindst faktor 15, som beskytter mod både UVA og UVB.

– Bruger du for tyndt et lag, nedsættes beskyttelsen.

– Er I længere sydpå, skal faktortallet være højere.

LÆS OGSÅ: Klæd baby rigtigt på i varmen

Smør solcreme på, cirka 20 minutter før I bevæger jer ud i solen. Omkring 20 milliliter er tilstrækkeligt til en lille krop – det svarer til én barnehåndfuld. Smør igen i løbet af dagen.

Mere sol ved vandet

Hvidt sand og vand reflekterer solens stråler.  Er I på stranden eller ude at sejle, får dit barn derfor langt mere sol end på for eksempel en græsplæne.

Husk også at babyer, som ikke selv kan bevæge sig, altid skal holdes ude af direkte sollys.

Tip! Kender du skyggereglen? Er dit barns skygge kortere end barnets højde, så skal der solcreme eller tøj på. Husk, at det også gælder dig selv!

LÆS OGSÅ: Baby i sommervarmen

LÆS OGSÅ: Ferie: Thailand med baby – nemt eller slemt?

LÆS OGSÅ: Sæt dit barn på græs, og styrk hendes sanser