I lufthavnen med børn
SPONSORERET indhold

Rejsetip: Sådan får I en god oplevelse i lufthavnen med børn

Uanset om flyrejsen går mod sneklædte bjerge, pulserende storby eller varmere himmelstrøg, så starter ferien allerede i lufthavnen. Og her kan ventetiden blive lidt af en udfordring for børnefamilier - men fortvivl ej! Der er masser af fifs til at gøre tingene lidt lettere og lidt sjovere for børn i lufthavnen.

Af: Lea Holdgaard Hansen Foto: Getty Images
12. feb. 2020 | Børn | Vores Børn

Endelig er det tid til ferie! Men hvordan får man den bedste start på familiens ferie uden for meget kaos i lufthavnen? Heldigvis findes der en række gode tips og aktiviteter til børn - som måske kan gøre ventetiden mere overkommelig for familiens yngste. 

LÆS OGSÅ: Flyrejser med børn: Her er dine rettigheder

Forbered dig inden rejsen

Hav styr på rejsedokumentet

Når du rejser med de små, er det en fordel at klare de praktiske ting hjemmefra. Heldigvis tilbyder mange flyselskaber Check-in-muligheder, der forsøder starten på rejsen. Undersøg hjemmefra, hvilke muligheder du har for check-in. Hvis det er muligt, kan du checke ind hjemmefra, da det sparer dig både tid og besvær. Hvis du kun har mulighed for check-in ved skranken, så sørg for at have alle dine dokumenter samlet og ved hånden.

Kom i god tid

Det er en god idé at møde op i lufthavnen i god tid. Jo bedre tid, jo mindre stress – din rejse starter i lufthavnen, og det er rarest for hele familien at starte rejsen med ro i maven og tid til at hygge sig i lufthavnen. Tænk dog over ikke at komme for tidligt, da I risikerer at vente på, at check-in åbner, og det kan være svært - særligt spændte børn. Husk derfor at tjekke flyselskabernes information om, hvornår bagagen kan checkes ind.

Lufthavn-2.jpg

Pak let håndbagage

Husk at pakke en let håndbagage. Når man rejser med børn, er der rigeligt at bære og huske på. Når I går rundt, vil du værdsætte, at håndbagagen ikke vejer alverden – og så bliver det i øvrigt nemmere at lege med børnene eller besøge lufthavnens butikker.

LÆS OGSÅ: Parforhold: 10 råd der får familieferien til af fungere

Tips til børnefamilier i København Lufthavn

Familiespor i sikkerhedskontrollen

I sikkerhedskontrollen er der indgange til børnefamilier med børn under 12 år i både Terminal 2 og 3. Her bliver sikkerhedskontrollen lidt sjovere, da børnene kan lege med LEGO-scanneren, inden I scanner boardingpas, og I bliver ledt frem til sikkerhedssporene via et forløb udsmykket med hinkesten og LEGO-figurer. I familiesporet tager medarbejderne sig i øvrigt ekstra god tid, så børn og forældre får en god og stressfri feriestart. Familiesporet er tydeligt skiltet ved sikkerhedskontrollen, og ellers kan du altid spørge personalet.

Underholdning i lufthavnen

 • Splinternyt legeområde:
  Københavns Lufthavn har fået et nyt legeområde mellem Gates A og B. Legeområdets tema er selvfølgelig flyvemaskiner og lufthavn, så børnene kan både prøve at bemande kontroltårnet og sidde på en flyver. De voksne har ovenikøbet mulighed for at følge børnene fra forskellige restauranter tæt på såsom Cocks & Cows og LéLé.
 • Frisk luft før afgang:
  I sommeren 2019 åbnede Københavns Lufthavn en ny udendørs legeplads ved Terminal 2 før sikkerhedskontrollen. Her er der blødt underlag og en stor rutsjebane til de små. En oplagt mulighed for at få brændt krudt af og få noget frisk luft inden rejsen.
 • Kig på fly:
  Forkort ventetiden i lufthavnen ved at tage børnene med hen til de store panoramavinduer og se på de mange forskellige fly, der lander og letter. Et sikkert hit for både større og mindre børn. Den bedste udsigt til at spotte fly finder du i Terminal 2 ved det nye legeområde mellem Gates A og B.
 • Butikker:
  Lufthavnen har flere legetøjsbutikker for børn i alle aldre.

  Lufthavn-4.jpg
 • Besøg lufthavnsfisken Blue Sky og dens venner:
  Københavns Lufthavn har sin helt egen lufthavnsfisk, som passagererne selv har døbt Blue Sky. Den hvidstribede kirurgfisk svømmer rundt i akvariet blandt andre flotte fisk på restauranten WOK i Terminal 2 før sikkerhedskontrollen.

Tips til børnepraktik

 • Lån en klapvogn:
  I lufthavnens transitområde er der klapvogne, som man gratis kan benytte. Hvis du vil have din egen klapvogn med helt ud til flyet, skal du spørge på forhånd hos dit flyselskab, eller når du checker ind. Du kan også leje en klapvognspose via Airshells.
 • Besøg babylounge:
  Der findes pusleborde rundt omkring i lufthavnen i forbindelse med de fleste af lufthavnens toiletter. Derudover kan du finde vores babylounge efter sikkerhedskontrollen i forbindelse med toiletterne under O’Learys og MASH (mellem finger A og B). I babyloungen finder du ammerum, mikrobølgeovn til at varme mælk og puslefaciliteter med rindende vand.
 • Børnevenlig købemad:
  Undgå sultne og tørstige børn. Lufthavnen tilbyder masser af børnevenlige spisesteder. Køb pølsehorn hos 7-Eleven, pizza hos Gorms, burger fra Cocks and Cows, sandwiches hos f.eks. Retreat, Pret A Manger, Lagkagehuset eller 7-Eleven eller smørrebrød fra Aamanns. Derudover er der mulighed for friskpresset juice hos Joe and the Juice.
 • Hjemmebragt babymad:
  Når det kommer til babymad, kan man i nogle lufthavne opleve, at det vil blive taget ud til yderligere stikprøvekontrol. Man kan sagtens medbringe modermælkserstatningspulver, frugtmos, færdigblandet modermælkserstatning og dertilhørende vand osv. i håndbagagen, da babymad er undtaget fra de ellers gældende væskeregler. Du skal blot over for sikkerhedspersonalet kunne sandsynliggøre behovet og babymadens ægthed ved eksempelvis at smage på det.
 • Glemte bleer eller solcreme?
  Bleer kan købes i 7-Eleven. Derudover kan solcreme – uden parabener og tilsætningsstoffer – købes i TAX FREE. Det er desuden værd at nævne, at du kan undgå at bruge unødig tid i TAX FREE-butikken ved at bestille tingene hjemmefra. Her kan du bestille alt fra slik til børnene til den creme, du selv står og mangler.

Kilde: Københavns Lufthavn

Anbefalet til dig