I lufthavnen med børn
Foto: iStock Kom godt i gang med ferien allerede i lufthavnen.

I lufthavnen med børn

Guide: I lufthavnen med børn

Når man rejser med børn, kan ventetiden undervejs blive en stor udfordring. Se, hvordan du kan give din børn en god start på ferien i Kastrup Lufthavn.

I Københavns Lufthavn er der taget højde for de mange børnefamilier, så de også får den rette start på ferien. Skal du ud at flyve med børn, så se mulighederne i lufthavnen nedenfor.

Forbered dig inden rejsen:

Hav styr på rejsedokumentet:
Besøg Travel Guide hos cph.dk og indtast dine rejseinformationer. Guiden vil automatisk generere et rejsedokument, som samler den vigtigste information og gør din rejseplanlægning nemmere. Formatet er en pdf, som nemt kan udskrives og medbringes på rejsen. Du kan også downloade app’en CPH Airport. 

Pak let håndbagage:
Husk at pakke så lidt håndbagage som muligt. Når man rejser med børn, er der rigeligt at bære på og huske på. Når I går rundt vil du værdsætte, at den lille rygsæk eller håndtasken ikke vejer alverden.

Mød op til tiden – men ikke for tidligt:
Mød op i lufthavnen til tiden. Mange tror, at de gør sig selv, flyselskabet og lufthavnen en tjeneste ved at møde tidligt op, når der nu er travlt, men det eneste, man opnår, er at der er endnu flere mennesker i lufthavnen, og ventetiden føles uendelig lang – særligt for spændte børn.

LÆS OGSÅ: Hvilken ferieform passer din familie

Få hele familien godt igennem København Lufthavn:

Kom roligt i gennem sikkerhedskontrollen i familiesporet. Foto: Københavns LufthavnFamiliespor i sikkerhedskontrollen:
Lufthavnen har indrettet et særligt familiespor i sikkerhedskontrollen. I familiesporet tager medarbejderne sig ekstra god tid, så børn og forældre får en god og stressfri feriestart. Familiesporet er tydeligt skiltet ved sikkerhedskontrollen, og ellers kan du altid spørge personalet.

Underholdning i lufthavnen:
Legeområdet: I Københavns Lufthavn findes et stort legeområde, hvor der er noget for alle aldersgrupper. Her er bl.a. Play Station, X-Box, tegnefilm, klodser og bordfodbold.

Kig på fly: Forkort ventetiden i lufthavnen ved at tage børnene med hen til de store panoramavinduer og se på de mange forskellige fly, der lander og letter. Et sikkert hit for både større og mindre børn. Den bedste udsigt til at spotte fly finder du i Terminal 3.
 
Butikker: Lufthavnen har blandt andet flere legetøjsbutikker for børn i alle aldre.

Lån en klapvogn i lufthavnen, så du ikke starter ferien med ondt i ryggen. Foto: Københavns LufthavnLån en klapvogn:
I lufthavnens transitområde er der klapvogne, som man gratis kan benytte. Hvis du vil have din egen klapvogn med helt ud til flyet, skal du spørge på forhånd hos dit flyselskab, eller når du checker ind. Du kan købe en klapvognspose i garderoben mellem Terminal 2 og 3 før sikkerhedskontrollen, hvor du også kan leje en særlig klapvogns-transporttaske.

Besøg amme- og puslerum:
I Puslerummet, der ligger i Terminal 2, er der blandt andet mulighed for at varme babymad og sutteflasker og at skifte bleer og amme i ro og mag.

Børnevenlig mad:
Uden mad og drikke duer helten ikke. Undgå sultne børn og tørstige bør, der starter ferien med brok. I Foodmarket får du sunde valgmuligheder, mens lækkersulten kan blive tilfredsstillet i Lagkagehuset. Derudover er der mulighed for friskpresset juice hos Joe and the Juice.

Glemte bleer eller solcreme?
Bleer kan købes i 7-Eleven. Derudover kan solcreme – uden parabener og tilsætningsstoffer – købes i taxfree.

Kilde: cph.dk og shop.cph.dk/familier

LÆS OGSÅ: Sådan bliver flyrejsen en succes

LÆS OGSÅ: Rejsetips til babys første ferie

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: “Der er én slags ’første gang’, der er helt forfærdelig”

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Rejser med børn, Sommer og Familieliv