7 skønne weekendture - uden børn
SPONSORERET indhold

7 skønne weekendture - uden børn

Ferie med familien er fantastisk, men af og til trænger man til en stund uden børn. Her er syv bud på romantiske rejser med en enkelt overnatning.

Af: Mette Seimann Simensen Foto: Getty Images
07. mar. 2019 | Børn | Vores Børn

På grænsen 

I behøver ikke rejse langt væk for at få ro og tosomhed. På den anden side af grænsen – lige ved Flensborg Fjord - finder I Alter Meierhof – et skønt spahotel ud til både vand og skov. Den perfekte get-away for jer, der hungrer efter hamam. Nå ja, og tid til hinanden. Men I skal have Visa-kortet frem, for det er et femstjernet ophold, og det er ikke billigt. Hmmm, man siger da ellers, at kærlighed ikke koster noget…
Hvor: Alter Meierhof i Flensborg
Pris: 1.450 kr. for en overnatning for to personer. Alter-meierhof.de

Stedsans i skoven 

Luksus i de svenske skove kun få timer fra København. Nok er det lækkert og luksuriøst – men det handler i høj grad også om at komme back to nature. Her er alt så bæredygtigt som muligt – maden er tilberedt af lokale råvarer i sæson (og det er lækkert!), I indtager maden i naturen og bliver installeret i hyggelige træhytter lige ned til en sø, når I skal sove. Kan du mærke roen allerede?
Hvor: Stedsans i Sverige
Pris: ca. 5.600 kr. en overnatning for to personer inkl. al mad og drikke stedsans.org

London (uden) baby

Hvis Danmark ikke er stort nok, så tag en smuttur til London. Hvorfor? Fordi London ALTID er en god idé. Og fordi flyrejsen er kort og flybilletterne billige – i hvert fald hvis I booker i god tid. I kan nå en hel del på to dage. Og er det ikke nok, så tag en fridag og bliv lidt ekstra.

Tænk at slendre rundt i Covent Garden uden klapvogn, at snuse rundt blandt lækkerier (minus unger der plager om slik!) på Maltby Street Market, museumsbesøg uden børn på slæb og masser af måltider uden afbrydelser. Book for eksempel et hipt hotel i Shoreditch, måske The Curtain eller The Huxton. Søger du allerede efter billetter på momondo.dk?
Pris: Fra ca. 750 kr. for en flybillet tur/retur

Slapper i Skagen 

Alle taler om lyset. Og hvem kunne ikke bruge lidt ekstra dagslys i vintermånederne? Det er naturligvis skønne Skagen, vi taler om, og Danmarks nordligste by er også vidunderlig om vinteren. Kulde og blæst kan faktisk noget. Især når det raser over Vesterhavet og Kattegat. Leg et sommerhus – det er langt billigere uden for sæsonen – eller nyd en luksusweekend, hvor andre fikser måltider og rengøring. Ruths Hotel er en klassiker, og hvis I benytter jer af det inkluderede Ruths wellness, er Skagen ikke kun balsam for sjælen, men også for kroppen. Det er selvforskyldt, hvis du ikke får slappet af.
Hvor: Ruths Hotel
Pris: 1.300 kr for en overnatning for to i dobbeltværelse Ruths-hotel.dk

Caribien i København 

Det er vinter, det er gråt, koldt og mørkt. Hånden op, hvis du (også) drømmer om palmer og pool lige nu! Det kan du heldigvis få selv her i dejlige Dannevang. ’Pjat’, tænker du måske. Men Hotel Manon Les Suites i København har indrettet deres indendørs poolområde, som var det en strand på Ibiza. Slæng dig for eksempel i en hip cabana – du behøver ikke solcreme her, så ingen fedtede madrasser eller risiko for at blive solbrændt. Win!

Og alt det grønne… Masser af palmer og slyngplanter som var det en tropeskov. Når I har dalret den nok, kan I trippe op på sjette sal, hvor hotellets restaurant befinder sig. Spis – eller nyd bare et glas med godt, mens I beundrer udsigten over Søerne i København. Bevares, det hele bliver måske lidt pebret for et døgn, men det er intet imod en tur til troperne. Af sted med jer!
Hvor: Manon Les Suites, København
Pris: 1.500 kr. for en overnatning i dobbeltværelse guldsmedenhotels.com

Tut til trætoppen 

Hvis I vil væk fra vasketøj, fedtede fingre og søskendejalousi – sådan virkelig væk – så tag til Kristiansand i det sydlige Norge, kør en god times tid derfra, hop ombord i en kano og efter fem minutters padlen har I nået miniøen, hvor Treetop Fiddan ligger. En rustik hytte helt oppe i trækronerne – og alt omkring jer har I helt for jer selv!

Naturelskere ville være vilde med en sådan oplevelse, for I kan både spotte bævere, hjorte og rådyr – og kan I ikke undvære børnene, så tag dem med. Der er plads nok i hytten. Dog skal I selv medbringe madvarer – men måske fanger i en ørred i søen og så er den sag ligesom klaret.
Hvor: Treetop Fiddan i Norge *
Pris: 3.400 kr. for hele hytten til en enkelt overnatning Treetop.fiddan.no

Nemt og hurtigt 

De fleste af os kan forholdsvist hurtigt komme til Vejle, for lige der midt i landet, ligger Comwell Hotel Kellers Park med et lyst og lækkert spa-område. Det er et klassisk valg, og det fungerer – især til en børnefri weekend med en enkelt overnatning.

Bygningen var fra 1901-1980 behandlingshjem for udviklingshæmmede, for læge og behandlingshjemmets leder Christian Keller søgte bl.a. et sted, som var tæt på vandet og omgivet af smuk natur. Det fandt han her. Hvis I er nysgerrige på bygningens historie, holder Kellers Minde Museum åbent hver lørdag. Museet ligger kun 200 meter fra hotellet.
Hvor: Comwell Hotel Kellers Park
Pris: Fra ca. 1.920 kr. for et ophold for to personer inkl. 3 retters menu og adgang til spa Comwellkellerspark.dk

Anbefalet til dig