Apps til skolestart
Foto: Colourbox Dit barn i skolealder kan få masser af leg og læring via de rette apps.

Apps til skolestart

Skoleklar: 7 geniale apps til barnet der snart starter i skole

Tal, bogstaver og klokken er blandt de ting, man skal lære i 0. klasse, men mange børn vil gerne i gang lidt før.

Børn over hele landet venter i disse dage spændt på skolestart. Der er stadigvæk lidt tid til start i 0. klasse, men rigtigt mange børn har længe haft fokus på det faglige, og vil gerne i gang med at lære. Vi har fundet syv geniale apps, til at introducere nogle af de spændende fag og færdigheder, som de nye skolebørn snart skal i gang med.

BOGSTAVER OG ORD

Silkes venner (3-6 år)

Find “Silkes venner” i App Store.

Leo og Mona: Læsesjov (4-7 år)

‘Leo og Mona: Læsesjov’ er en fantastisk og gratis introduktion til bogstaver og ord for børn. Der er tre forskellige kategorier med fem sværhedsgrader i hver, så der er gode for udfordringer barnet. App’en bruger bogstavernes lyde i stedet for navnet, hvilket er en stor hjælp, på vejen mod at læse og stave. Grafikken og lyden er rigtig lækker, og der er mange timers udfordringer for det barn, der er motiveret for at lære bogstaver. ‘Leo og Mona: Læsesjov’ bygger på dansk og international forskning i tilegnelse og udvikling af basale læse- og stavefærdigheder.

l.[/caption]

Find “Leo og Mona” i App Store.

Knæk læsekoden (4-10 år)

Denne app er virkelig god, og som ‘Leo og Mona: Læsesjov’ bruger den også bogstavernes lyde, men her er der også fokus på at skrive bogstaver med den rigtige skriveretning. Her kan barnet også lære store og små bogstaver. ‘Knæk læsekoden’ indeholder både en trænings- og en spilledel. I sidstnævnte spiller barnet med de 120 mest brugte ord på dansk. Indholdet er udviklet af erfarne dansklærere og specialundervisningslærere.

LÆS OGSÅ:

Find “Knæk læsekoden” i App Store.

TAL OG MATEMATIK

Minitutor: Talknuseren

Super app for de mindre, der skal til at lære det med tal samt de lidt større børn, som har brug for lidt ekstra tal-og matematiktræning. Man hjælper et lille rumvæsen i fire minispil, hvor man kan lære rækkefølgen på tal, at tegne tallene, at lægge tal sammen og at forstå forholdet mellem tal og mængder. Alle fire minispil kan bruges i tre forskellige sværhedsgrader. App’en er nem og intuitiv at finde rundt i, og så er den udviklet af matematiklærere og specialundervisere.

Find “Minitutor: Talknuseren” i App Store.

Slice fractions (5 år og opefter)

En lille mammut støder hele tiden på forhindringer, og barnet skal hjælpe den ved at rydde vejen for is og klippestykker. ‘Slice Fractions’ er ordløs, men udvikler evnen til at tænke logisk og visualiserer brøkdele på fantastisk vis. Undervejs “tjener” spilleren nye, sjove hatte til mammutten og får adgang til nye niveauer. ‘Slice Fractions’ er en hjernevrider, som både store og voksne bliver grebet af.

Hent “Slice Fractions” i App Store

Lolas matematiktog (3-7 år)

Den søde panda Lola hjælper barnet igennem denne togtur, hvor man skal genkende små tal, lave talpuslespil og indentificere og forstå mængder. Svarer man rigtigt, kører toget videre til næste opgave. Når man har løst opgaverne, må man få en lille dyreven med, og jo flere opgaver man løser, des flere venner får man med. Grafikken er fin, talen er dansk, og så er der tre sværhedsgrader i spillet.

Find app’en i App Store eller hos Google Play.

LÆR DIT BARN KLOKKEN

Lær klokken (5-8 år)

Gennem leg, små film og opgaver lærer barnet forskellen mellem det analoge og det digitale ur. Meget pædagogisk bliver der forklaret, hvordan den store og den lille viser indeler timer og minutter. App’en bliver sværere i takt med barnets udvikling og til sidst, når der er styr på klokken, kan barnet tage et diplom, der kan printes.

Nu skal styr på klokken – både den digitale og den analoge.
Find app’en i App Store eller hos Google Play.

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps

LÆS OGSÅ: Apps og film til videnskabspiger og -drenge

Se, hvad vi ellers skriver om: Skolestart, Aktiviteter for børn og Skole