huskeliste
SPONSORERET indhold

Huskeliste: 32 ting du bør tage med på babys første ferie

Der er nok at skrive på huskelisten, når der skal pakkes til den første ferie med baby. Tjek listen nedenfor og se, om du har husket det hele.

Af:: Louise Mørup Sonne Foto: Istock
17. dec. 2008 | Børn | Vores Børn

Sommerferie med din baby er skønt, især med planlægning og en god portion forudseenhed kan I komme hjem med fantastiske rejseminder. Her får du den komplette guide til en katastrofefri ferie.

Her er huskeliste til din babys første ferie

  1. Glem ikke, at din baby skal have sit eget pas. Få taget et pasbillede hos for eksempel en fotobutik, og vælg en dag, hvor baby er frisk og veloplagt. Passet udstedes hos kommunen; husk ansøgningsblanket, dåbs- eller navneattest, pasbillede, penge og eventuelt yderligere dokumentation. Det kan tage op til 14 dage at få leveret passet, så vær i god tid.
  2. Surferbaby. Lad dit barn hoppe i en sød svømmedragt med solbeskyttelsesfaktor, når hun skal boltre sig i bølgerne. Husk at smøre arme, ben og ansigt, som ikke er dækket af dragten, ind i vandfast solcreme.  
  3. Varmt på toppen. Pas på det lille hoved med en solhat.
  4. Fedtet baby. Børnesolcreme lægger en lys film over huden, så du kan se, hvor du har været.
  5. Baby på afveje. Forsyn din nysgerrige tumling med et armbånd med navn og jeres mobilnummer på (husk at skrive 0045 foran), så den lille globetrotter kan få hjælp til at finde hjem, hvis han kommer på afveje.
  6. Pas på fødderne. Husk strandsko til babyen, hvis han kan gå. Så undgår han at brænde fusserne i det varme sand og er beskyttet mod sten, søpindsvin og andre farer i strandkanten.
  7. I skygge. Husk parasol eller et lille solsejl, så baby kan lege i skyggen og få en sval lur i løbet af dagen.
  8. Sej i solen. Babyøjne er ekstremt lysfølsomme, så husk solbriller.
  9. Australske Baby Banz har en beskyttelsesfaktor på 50, et brudsikkert stel og en blød, justérbar hovedrem, så din baby ikke vifter brillerne af.
  10. Medbring en pude. Husk, at baby ikke har sit eget sæde i flyet, så når han falder i søvn, er det i dine arme. Og det er tungt, hvis du ikke har støtte.
  11. Mælk og rosiner. Am, eller giv en flaske, når flyet er klar til take off – det letter trykket i ørerne. Større babyer kan få en håndfuld rosiner eller vindruer at gumle på.
  12. Hold på sutten. En sut mellem flysæder er en tabt sut. Husk suttesnor.
  13. Flaskerne op af tasken. Pak babys flasker med vand, mælk og lignende i en pose for sig, når I skal igennem security-kontrollen. Så undgår du, at hele din håndbagage bliver gennemrodet, fordi der er væsker i tasken.
  14. Varme ben. Baby bliver hurtig kold, når han falder i søvn i autostolen eller flysædet. Træk et par benvarmere ud over bukser eller strømper, og hold ben og fødder lune.
  15. En lille drink. Både i en varm bil og i et fly, hvor der er lav luftfugtighed, har baby brug for ekstra væske, så husk en drikkedunk med frisk vand.
  16. Baby i luften. At komme smertefrit gennem tjek-in og op i flyet med baby og bagage er noget af en operation. Tjek lufthavnens hjemmeside, inden I drager af, så I ved, hvor man kan låne klapvogne, varme flasker, skifte bleer og købe ekstra babymos.
  17. Babys egen kuffert. Lad den lille medbringe sin egen håndbagage i flyet eller bilen med lidt legetøj og yndlingspixibogen.
  18. Køreunderholdning. Lad den lille underholde sig med Teletubbies, mens I tilbagelægger de tyske motorveje.
  19. Beskyt klapvognen. Med en airshell, som du kan leje over nettet og afhente i lufthavnen ved afrejse, er din klapvogn beskyttet mod lufthavnspersonalets brutalitet.
  20. Taske til babygrej. Flere timers sightseeing kræver en veludstyret pusletaske. Vælg en model, som far også synes er smart – så kan du lokke ham til at bære rundt på den.
  21. Praktisk klapvogn. Medbring en praktisk klapvogn, der er nem at komme omkring med i smalle gader og stræder. 
  22. Seng og stol. Tjek med hotellet, om der er babyseng og høj stol til rådighed, og book eventuelt på forhånd. Der er jo ingen grund til at slæbe jer en unødig pukkel til. På den anden side er det surt at komme frem og opdage, at udstyret er i brug hos andre gæster eller slet ikke forefindes på stedet.
  23. Husk alarmen. Husk babyalarmer (og oplader), så jeres pode kan sove i klapvognen uden for vinduet i en restaurant, mens I nyder lidt voksentid. Lad dog aldrig den lille ude af syne.
  24. På tur. Medbring en klassisk rygsæk i miniudgave til baby med plads til det mest nødvendige.
  25. Sovepose. Medbring babys voksipose – eventuelt med sommerdyne i – til brug på liggeunderlaget i teltet.
  26. En perfekt sovepose til den mindste.
  27. Mudderfødder. Der findes ikke dårligt vejr. Et par solide gummirøjsere er uundværlige på camping- eller festivalpladsen. 
  28. Beskyt de små ører. Høj festivalmusik og små babyører er ikke den bedste kombi. Med et babyhøreværn kan du sagtens have den lille med til koncert.
  29. Tør baby. Da naturen ikke yder solgaranti, er det fornuftigt at huske et praktisk regnslag til barne- eller klapvognen, så I kan komme rundt, uden at baby bliver gennemblødt.
  30. En bid af havet. Hvis I skal på camping nær stranden og har plads i bilen, så medbring babybadekarret (eller et oppusteligt badebassin), og fyld det med havvand. Så kan baby bade foran teltet uden høj bølgegang.
  31. Småskrammer. Allround blomstercreme til den lille guldklump, der har fået hudafskrabninger, tør hud, brændenældebid, let solskoldning og andre smågener.
  32. Rejseapotek. Udvalget i dit rejseapotek afhænger selvfølgelig af, om I skal til Kerteminde eller Ny Guinea.

Nedenstående er et forslag til et basisapotek, som du kan udbygge, alt efter hvor turen går til. Tjek med din læge eller apoteket.

  • Termometer
  • Vaseline
  • Zinksalve
  • Børnepanodil
  • Solcreme, min. faktor 15
  • Tandbørste og tandpasta
  • Mild babysæbe
  • Evt. D-vitamin-dråber
  • Evt. jerndråber
  • Desinficerende servietter
  • Fugtighedscreme
  • Neglesaks
  • Plaster
  • Pincet
  • Flåttang
  • Giftsuger
  • Lindrende hudcreme

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: