Stine Bjerre Mortensen
SPONSORERET indhold

Stine Bjerre Mortensen: "Vores liv kommer til at blive vendt på hovedet, men vi glæder os virkelig meget"

I de sidste mange år har Stine Bjerre Mortensen og hendes kæreste boet i en del forskellige byer og lande sammen. Det har ikke altid været lige let, men nu er de landet et sted, hvor der er ro til at stifte familie.

Af:: Simone Laursen Foto: TV 2
05. jul. 2022 | Børn | ALT for damerne

Hvilken begivenhed har betydet mest i dit liv?

"Jeg har lyst til at nævne to ting. Den første er, da jeg satte mig ind i flyet som 20-årig på vej ud for at opleve verden i et halvt år sammen med en veninde. Den anden var den dag, hvor jeg mødte min mand Casper. Jeg spillede håndbold i Fredericia, hvor jeg også er vokset op, da Casper begyndte at spille på herreholdet. Så vi mødte hinanden i klubben, men der gik noget tid, før vi blev kærester. Mødet med ham har betydet, at mit liv har taget en fuldstændig drejning. Fordi han spiller håndbold, har vi boet i tre forskellige lande og mange forskellige byer. Det har givet mig nogle oplevelser, som jeg ikke havde regnet med. Samtidig har det også været en læring om kærlighed og sammenhold på et helt andet plan, end jeg har prøvet før i mit liv."

I bor i Hamborg nu, fordi Casper spiller håndbold i en tysk klub – hvilken indflydelse tror du, at det har haft på jeres forhold, at I har boet så mange forskellige steder i verden sammen?

"Det har styrket vores sammenhold. Vi har skulle klare nogle pressede situationer sammen, som klubkonkurser, knæskader og det at lære et nyt sprog og skabe os en tilværelse et helt nyt sted. Vi plejer at sige, at vi har haft mange eventyr sammen, men der har godt nok også været nogle udfordringer ind imellem, som vi har skulle klare selv. Det har helt sikkert gjort vores relation stærkere."

LÆS OGSÅ: Sara er gravid med Sørens barn - men det er ikke ham, der har leveret generne

Hvordan har det påvirket dit arbejdsliv, at I har skulle flytte rundt – har du været nødt til at gå på kompromis med noget?

"Ja, det kan man godt sige. Heldigvis har min arbejdsplads været søde. Så uanset hvor i verden, jeg har boet, har jeg stadig været velkommen til at arbejde det, som jeg kunne. Men det er da klart, at det har sat visse begrænsninger for mig, fordi jeg fysisk har været langt væk fra min arbejdsplads. Jeg har ikke kunne have et 37 timers job, som så mange andre. Det forsøgte jeg, da vi boede i Hannover, men det knækkede jeg nakken på, fordi der var så meget kørsel. Samtidig kan man også vende det om og sige, at det, at jeg i perioder har måtte trække mig lidt arbejdsmæssigt, har givet mig tid til andre ting og luft til at tænke over, hvad jeg vil med livet, og hvad der egentlig er vigtigt for mig. Så jeg har hele tiden prøvet at se positivt på de situationer, som vi har været i – og hvad de har kunne lære mig."

Hvad har du lært af de situationer?

"Overordnet har jeg lært noget om taknemmelighed og at sætte pris på det, jeg har. Måske fordi vi oplevede, hvad corona gjorde ved Spanien, måske fordi vi har siddet i udlandet med Caspers knæskade, og måske fordi jeg har skulle skabe en ny tilværelse, for ikke bare at være hende, der var med på slæb. Jeg ville også gerne have en følelse af at være hjemme."

Kunne du forestille dig, at I skulle flytte tilbage til Danmark igen?

"Ja, det tror jeg helt sikkert, at vi gør. Især nu, hvor vi skal have en lille dreng til december. Så begynder det klart at trække lidt mere i os i forhold til at komme hjem."

Hvad tænker du om at skulle være mor? 

"Jeg er ubeskriveligt glad for det. Det er en spændende tid lige nu, hvor jeg mærker, at min krop ændrer sig, og man ved, at der venter et nyt kapitel. Vores liv kommer til at blive vendt på hovedet, men vi glæder os virkelig meget. Samtidig har jeg også lidt svært ved at forbedrede mig rigtigt på, hvordan det mon bliver. Men heldigvis har jeg nogle gode veninder, der allerede er begyndt at komme med små råd og tips."

LÆS OGSÅ: Er jeg gravid? Her er 16 tidlige tegn på graviditet

Er der noget, som bekymrer dig i forhold til at skulle være forælder?

"Jeg tror egentlig, at vi er meget gode til at tage tingene, som de kommer. Vi må acceptere, at der er ting, som vi ikke kan forberede os på og give os selv lov til at finde ud af, hvad det vil sige at være forældre. Vi kommer helt sikkert ikke til at vide ret meget fra starten af og skal nok fumle os lidt igennem det - men det er naturligt og helt okay. Det eneste, som jeg egentlig er en lille smule bekymret for, er fødslen. Men jeg tænker, at når andre kvinder kan klare det, kan jeg helt sikkert også."

Hvad glæder du dig mest til?

"Jeg har ofte fået at vide, at det er det største i livet, men det har altid været lidt svært for mig at forstå, når nu jeg ikke selv har haft børn. Jeg synes, at jeg har haft et fantastisk liv uden børn, for jeg kan jo ikke sætte mig ind i, hvad det kommer til at betyde for mig, før jeg faktisk sidder med mit lille barn i armene. Men der er også mange, der har et dejligt liv uden børn – det skal man huske. Det er ikke, fordi der er én opskrift på livet."

Har du nogensinde tænkt, at du ikke skulle have børn?

"Jeg har altid tænkt, at jeg godt kunne tænke mig børn. Men det er jo ikke alle, det er forundt at få lov til at opleve det. Derfor er jeg også sindssygt glad og taknemmelig, fordi det helt sikkert har været på vores ønskeliste, og det har været noget, som vi har snakket en del om, at vi gerne ville have på et tidspunkt."

Anbefalet til dig