Zoneterapi til børn: Søvn og gode putteritualer

Foto: Privat Forfatter og stifter af Tryk & Glad-konceptet Katrine Birk

Zoneterapi til børn: Søvn og gode putteritualer

Efter en lang sommerferie, hvor puttetiden sikkert er skredet i svinget, kan det være hårdt at putte junior til normal tid og komme op, når alarmen ringer. Her guider Katrine Birk, stifter af Tryk & Glad konceptet, dig til at få søvnen til at køre på skinner igen.

SÅDAN GØR DU:

Tryk, nus og masser hvert punkt i 1-3 minutter – hvis dit barn kan lide det. Nogle børn vil ikke (så stopper du og prøver på et andet tidspunkt), andre vil i kort tid eller længere tid. Lyt til dig barns signaler og følg dem. Det samme gælder i forhold til, hvor hårdt du skal trykke. Nogle børn vil have et blidt tryk, mens andre kan lide det mere fast – lad dit barn bestemme.

1. Få styr på døgnrytmen: Søvncenteret

Dette punkt har forbindelse til søvncenteret i hjernen, og det kan hjælpe dit barn med at få en naturlig søvn- og døgnrytme, fordi det er med til at regulere kroppens indre ur. Det er fantastisk, hvis dit barn er overtræt eller bare ikke kan falde i søvn.

Her sidder zonen: Du finder det lige under negleroden på storetåen – sørg for at massere godt omkring neglebåndet. Husk at zonen sidder på begge fødder.
TIP! Zonen sidder også langs negleroden på tommelfingeren, hvis dit barn bedre kan lide det.

 

 

2. Hjælper på nervøsitet: Lunge 1

Det kan hjælp dit barn med at trække vejret dybere og bedre og dermed også få stresset af i nervesystemet og i kroppen. Det er super godt, hvis dit barn måske er lidt nervøs eller angst for at vende tilbage til vuggestue, børnehave eller skole igen – følelser, der nemt kan gå ud over søvnen.  

Her sidder punktet: Du finder det mellem skulderen og brystet. Hvis du masserer i hele det område, kan du mærke en lille fordybning, hvor punktet er.
TIP! Det er også rigtigt godt til at lindre hoste eller forkølelse. 

 

 

 

3. Renser kroppen: Lever 3

Efter en sommerferie med sikkert lidt for mange is og usund mad, kan det være sundt at få renset kroppen ud – det har nemlig en dejligt beroligende effekt. Det her punkt hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer og beroliger. 

Her sidder punktet: Mellem knoglerne fra storetåen og tå nummer 2 – lige inden knoglerne bliver så tætte, at man ikke kan nulre sine fingre ned mellem dem mere. Lav små cirkulerende tryk nede i punktet.
TIP! Det kan også være med til at lindre mavepine på grund af nervøsitet. 

 

 

4. Beroligende magi: Yin Tang 

Et magisk beroligende punkt, som er virkelig godt, hvis man har svært ved at sove. Dit barn har måske tusinde tanker omkring at skulle starte efter ferien igen – måske i en ny klasse eller på en ny stue i børnehaven, og så er det svært at sove. Punktet her får styr på tankerne og skaber ro. 

Her finder du punktet: Det sidder lige midt mellem øjenbrynene, i begge sider. Lav små cirkulerende tryk eller små blide bank på punktet.
TIP!
Alle de her vidunderlige zoner sidder jo både på babyer, tumlinger, større børn og voksne, og alle kan have glæde af at få behandling. Så uanset, hvor gammelt dit barn er, kan du trykke på de her punkter – og du kan også gøre det på dig selv med god effekt!

OM KATRINE BIRK

Katrine Birk er uddannet inden for zoneterapi og akupressur og har specialiseret sig i at behandle babyer. Hun er også forfatter til ‘Tryk & glad’-bøgerne og har senest udgivet ‘Tryk & Glad Babymassage’ samt app’en ‘Tryk & Glad’. Følg hende på Instagram @katrine_birk og læs mere på katrinebirk.dk for tips til både børn og voksne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Zoneterapi, Søvn og Børns søvn

610x200_woordy_dmjpg.jpg