5 helt specielle legehuse
SPONSORERET indhold

5 helt specielle legehuse

5 helt specielle legehuse med masser af sjove påfund og en lidt anderledes udformning. Der er dømt leg og latter, når de små ejere af denne samling legehuse hygger sig med deres venner. Og skulle du blive inspireret, er det heldigvis tilladt at kopiere ...

Foto: Anitta Behrendt
10. jul. 2018 | Bolig | BoligLiv

På telttur i haven

Har I ikke lyst til eller mulighed for at have et legehus i haven, så er et godt alternativ et telt, der kan pakkes sammen efter endt leg – medmindre teltet er så stort som seksårige Emilie og treårige Sebastians. Når det først er slået op, så står det gerne sommeren over – undtagen når der er dømt skybrud. Teltet er indrettet med et par drømmesenge, masser af tæpper, puder og legetøj. Det gør, at familien har lyst til at være ved teltet hele dagen – og så hjælpes alle ad om aftenen med at slæbe alt grej ind igen. Når solen bager, eller der er finregn, er teltet det ideelle sted at søge hen for at hygge, slappe af og måske endda tage sig en lille lur. Når duggen falder om aftenen, er teltet også et rart sted at være – også for mor og far!

Iskiosk med rutsjebane

Der gik lige præcis tre måneder, fra legehuset var færdigmalet og indrettet, til at fireårige Selma og hendes to ældre søskende ikke gad lege i det længere. I stedet kravlede de op på taget og følte sig som konger af haven. Men der manglede noget! Og det ‘noget’ blev fundet til storskrald i en børnehave i form af en aflagt rutsjebane, der møjsommeligt blev fragtet hjem i Selmas have på en trækvogn. Rutsjebanen blev lagt oven på taget og ligger nu, takket være sin vægt, helt fast. Mere skulle der ikke til for at give de tre søskende fornyet interesse for deres legehus. Der bliver rutsjet dagen lang på det hus, der indimellem også er et skib, en ø eller et vigtigt helle, når hajerne i græsset truer med at bide tæerne af. Og nu hvor legen er i gang, så har den fået ekstra gødning med opsætningen af et fint, gammelt is-reklameskilt, en serveringshylde og isgrej. Hvem drømmer ikke om at være slikmutter, købmand og isdame på samme tid?


Den gode gamle købmandsleg går aldrig af mode, så indret gerne legehusets vindue som en ekspeditionsluge.


Det fine, gamle is-skilt er købt i Den Blå Avis. Prøv også genbyg.dk og ebay.com for gamle skilte.

Russisk kirke med hemmelig indgang

Ella på fem år er heldig. Meget heldig! Ud over at have en far, der er utrolig fiks med en værktøjskasse, så bor hun i et hus, der engang har tilhørt ingen ringere end den russiske Zar Alexander. Derfor var der heller ingen tvivl om, at Ellas legehus skulle matche hendes rigtige hus, når det kom til stil, udskæringer og stemning. Legehuset blev derfor bygget som en russisk ortodoks kirke med en koptisk kuppel i aluminium og kors på toppen. Ella fik selv ideen til, at der i legehuset skulle være en hemmelig indgang bagtil. En indgang, som kun børn kan komme igennem udefra ved at køre ned ad en rutsjebane. Og så er det jo praktisk, at legehuset er placeret på et udgravet plateau på en skrænt, så rutsjebanen helt naturligt går fra haven ned ad skrænten til plateauet med legehuset.

Huset er bygget af genbrugstræ og kom i alt til at koste ca. 2.000 kr. Selve kuplen er lavet af tynde aluminiumsstykker fundet på genbrugspladsen og af brædder, der blev tilovers efter et byggeprojekt i huset.

Ella ved rutsjebanen, der fører til den hemmelige indgang. Jimahegn.dk har lignende rutsjebaner.

Børn elsker hemmelige huler og indgange. Navnlig hvis de er så små og hemmelige, at voksne ikke kan komme til! Ideen med den lille indgang her var Ellas egen.

På pæle med sandkasse under

Clara på syv år og hendes to små søskende har ikke bare fået et legehus, men et hus så rummeligt, at det reelt fungerer som et udendørs børneværelse, hvor mange børn kan lege samtidig. Jovist, der kommer skidt indenfor, men fordi huset står på pæle, er det alligevel begrænset, hvor meget sand og jord, der slæbes ind. Og netop derfor er legehuset et sted, hvor der snildt kan være fine tæpper, tegnegrej og bøger uden fare for, at vind, vejr og mudderstøvler får slidt det hele ned. Under legehuset er børnenes sandkasse, så pladsen i haven er udnyttet til fulde.

Plastictæpper er praktiske i legehuse, fordi de kan fejes og vaskes rene med en klud. Dette er fra House Doctor. Møblerne er fra Ogbrinch.dk.

Clara har travlt på verandaen, for det er tidskrævende at være en lille husmor med tøjvask på programmet. Tørrestativ i træ fra Elverborn.dk. Legehuset er bygget af tømrer Peter Toft.

For at understrege den norske bjælkehyttestil er der sået græs på taget.

Himmelsk hule på høj træstub

Et stort gammelt træ skyggede for hele haven og blev sidste år fældet. I stedet for at skære det helt ned til rødderne, lod Carlas far stubben være to meter høj. Han havde nemlig en plan. Den gik ud på at bygge et legehus til fireårige Carla og hendes lillesøster. Huset blev købt som en saml selv-model, der blev skruet grundigt fast til et træ-dæk, som blev fastgjort til træstubben og et hegn ved siden af. Træ-dækket er så stort, at det rager ud under legehuset og derved også danner en veranda. Rundt om verandaen er der sat et gelænder op. Legehuset er så tilpas højt til vejrs, at ingen voksne kan nå verandaen fra jorden, og så tilpas langt nede, at det ikke er så farligt at falde ned derfra.

På verandaen ligger en god bunke puder, som er gode at sidde på, når Carla rigtig vil nyde at være højere oppe end alle andre i haven. Carlas mor har selv syet puderne, men lignende fås i Liebeshop.dk. Flagranken er fra Søstrene Grene.

Hvem har sagt, at vinduer skal være firkantede?

Carla har suverænt selv bestemt, at væggene skulle have samme farve som Barbapapa! Servicet er fra Ikea.

► SE OGSÅ: Isabelles have
► SE OGSÅ: Byg din egen havebænk