Indretning
SPONSORERET indhold

Jeanette Frisk: "Vi spørger næsten altid hinanden, om vi kan lave tingene billigere og bedre selv"

Den røde tråd er nærmere grøn hjemme hos arkitekterne Jeanette og Rasmus Frisk. De brænder for at bringe naturen ind i byen og op på første sal i deres familiehjem, som er to små Nørrebro-lejligheder slået sammen til én.

Af: Karin Gråbæk Foto: Pernille Kaalund/ pernillekaalund.dk
21. feb. 2016 | Bolig | BoligLiv

Der er kompost i den store fælles have og krydderurter, tomater og chili i hjemmelavede kasser på de to altaner. Selvom lejligheden ligger på første sal i en gammel boligblok på Nørrebro, er der helt klart en grøn og organisk tråd mellem de rene linjer i Jeanette og Rasmus Frisks hjem. Parret har indrettet sig med designklassikere, smukke bøger, grafisk kunst og kloge løsninger på pladsmangel. De bor stramt og alligevel afslappet. Hjemmet bærer præg af deres store kærlighed til Japan, deres profession og ikke mindst deres børn, som får lov til at fylde.

Funktion kommer først

Både privat og professionelt er Jeanette og Rasmus inspireret af naturen og kalder sig ‘urban designers’ med en mission om at gøre byen til et indbydende rum at leve i i samspil med naturen. Derfor har de også valgt at blive boende i København, efter at de har fået deres to børn, og har grebet muligheden for at slå to mindre lejligheder sammen til én. Den ene lejlighed er blevet til et stort rum med køkken og stue, mens den anden lejlighed nu rummer to soveværelser og et badeværelse. Parret har selv designet både køkken, bad og en smart væg med køjeseng og skabe på børneværelset.

– Vi spørger næsten altid hinanden, om vi kan lave tingene billigere og bedre selv. Det er lidt en erhvervsskade. Lejligheden er forholdsvis lille, så mange af løsningerne kræver også specielt design for at skabe mest muligt gulvplads, luft, lys og flow, siger Jeanette. Som arkitekter går de meget op i ærligt design og elsker, når funktion kommer først, men at slutresultatet samtidig er en æstetisk fornøjelse.

Altankasser.jpg‘Grøn by’ er parrets passion, og Jeanette er ivrig dyrker af krydderurter på sin altan. Parret har selv lavet altankasserne af billige træflisplader.

Store drømme

Men inden man begynder at få præstationsangst og tror, at de to arkitekter bor perfekt, beroliger Jeanette:

– Slet ikke. Vi har hele tiden en masse drømme, ideer og ting, vi gerne vil lave eller ændre. Nogle ting blev sådan her, fordi vi ikke lige har nået at gøre det, vi gerne ville. Et par af de større drømme er at få et nyt badeværelse med et stort badekar, at få fingrene i nabolejligheden, så de kan gøre hjemmet større, og få resten af beboerforeningen med på at lave nyttehaver i den store fælles arkitekttegnede have.

Reol.jpgDe smukke forsider på bøgerne om arkitektur, kunst og grafik kommer rigtig til deres ret i enkle gallerihylder fra Ikea. På gulvet står en smuk pop upbog, som både børn og voksne elsker. Skamlerne er hjemmelavede af en træstamme og blank sort maling.

Stue.jpgForårsgrønne puder i Bolia sofaen og en smuk japansk uro med silkeblade understreger parrets evne til at bringe naturen indenfor. Jeanettes far har lavet sofabordet. I hjørnet står en Arne Jacobsen lampe og i vindueskarmen en kubusstage. Collagerne er lavet af veninden Camilla Bendix.

Koekken.jpgJeanette og hendes mand elsker at have gæster og designede køkkenet, så de kan være sociale, mens de laver mad. For bordenderne står de elegante børnestole Tower Chair designet af BudtzBendix. Selve køkkenet er præget af rene linjer.

02_koekken.jpgMagnetiske krydderibeholdere fra Ikea sidder på siden af køleskabet fra Smeg for at udnytte pladsen. Under vinduet står glas med pasta, gryn og mel.

Magasin.jpgPå spisebordet ligger en smuk japansk sybog, en tekande fra Ditte Fischer og Jeanettes yndlingskop fundet på et fiskemarked i Japan.

Entre.jpgI gangen har parret hængt knager fra Hay op forskudt på den ene væg både højt og lavt for at udnytte pladsen bedst.

Net.jpgJeanette bruger nettet fra foreningen ‘Arkitekter uden Grænser’ som computertaske.

Badevaerelse.jpgBadeværelset er også stramt og enkelt i stilen og med løsninger, som ikke koster alt for meget. Parret har selv bygget skabene for enden af badekarret.

Maleri.jpgEn lille kunstsamling står på soveværelsets gulv. Det store sort-hvide træsnit har Rasmus’ bror Mikas Emil lavet, og collagen er af Camilla Bendix.

Sovevaerelse.jpgIngo Maurers finurlige, humoristiske lamper med vinger overrasker i det ellers enkelt indrettede soveværelse. De fås f.eks. hos einrichten-design.de. Både seng, tæppe og puder er fra Ikea. Den gamle stol er fra Bauhaus perioden. Reolerne under loftet er Jeannette og Rasmus ikke så vilde med, men de manglede opbevaringsplads.

Boernevaerelse.jpgIngen køjesenge på markedet passede til forældrenes smag eller budget, så de byggede selv en anderledes løsning på en hel væg med to senge i forlængelse af hinanden og masser af hylder og skuffer.

Legekoekken.jpgDøren på børneværelset er malet sort, og nederst hænger et spejl i børnehøjde. Det lille køkken har forældrene selv bygget af kasser fra Aage Bruun.

Anbefalet til dig