sponsoreret indhold
Familien Molbech forvandlede 60’er-parcelhus til energirenoveret drømmehus:
SPONSORERET indhold

“Det føltes helt naturligt at tænke på varmeregningen og miljøet”

Da Maria og Peter Molbech skulle renovere deres nye etplansvilla i Hørsholm i 2012, var det naturligt for dem at foretage energiforbedringer. Resultatet blev en luksusbolig med et moderne udtryk, hvor æstetikken går hånd i hånd med god isolering og bedre energimærkning.

16. sep. 2020 | Bolig | Sparenergi.dk

Det er næsten ikke til at forestille sig, at familien Molbechs moderne luksusvilla i Hørsholm er bygget i 1967. De oprindelige vinduer er udskiftet med store, gulv til loftvinduer mod haven, huset har fået nyt zinktag, og den slidte træbeklædning, som huset var delvist beklædt med, er udskiftet med fibercement. Maria Molbech, 47 år, der er key account manager, og hendes mand Peter Molbech, 48 år, som er selvstændig, overtog huset i 2012 med deres to børn, Mille og Marlon. Det begyndte med en idé om at give huset, der ikke var renoveret i over 50 år, et altomfattende ansigtsløft, og her var det oplagt at tænke energiforbedringer ind. Vi har spurgt familien om tankerne bag, om selve processen, og hvilke gode råd de har til andre, der vil kaste sig over energiforbedringer i deres hus

img_20180510_114109.jpgEfter billeder af stuen

Hvorfor valgte I at tænke energiforbedringer ind i jeres hus, da I skulle renovere det?

“Huset er fra 1967, så det trængte til en istandsættelse fra A til Z. I første omgang var det ikke med tanke på energiforbedringer. Det handlede mere om, at vi gerne ville have et bestemt look med gulv til loftvinduer, zinktag og fibercement i stedet for den oprindelige træbeklædning. Men det stod hurtigt klart for os, at vi lige så godt kunne tænke energiforbedringer ind, når vi alligevel skulle i gang med en så omfattende istandsættelse,” siger Maria Holbech.

“Det føltes helt naturligt at tænke på varmeregningen og miljøet, da vi skulle renovere. Vi var fx slet ikke i tvivl om, at vi skulle vælge lavenergiglas med tre lag til vores nye vinduer. Det betød, at vi kunne lave store vinduer, som holder kulden ude selv i 10 graders frost, og vi dermed kunne få mere lys og udsigt til haven,” siger Peter Molbech.

Hvilke energiforbedringer har I fået lavet?

“Ud over lavenergivinduer i hele huset har vi fået efterisoleret væggene de steder, hvor vi har udskiftet den oprindelige træbeklædning med fibercement. Vi ville desuden gerne lave et zinktag som en del af processen med at give huset et mere moderne look, og så kunne vi lige så godt få efterisoleret taget. I den forbindelse fik vi også efterisoleret remmen (bjælke, som taget ligger på rundt om huset, red.),” siger Maria Molbech.img_20180510_110500.jpg

“Der var ikke noget æstetisk hensyn ved at efterisolere loftet. Det handlede udelukkende om at mindske vores varmeregning og CO2-udslip. Det største varmetab i et hjem sker ved, at varmen bevæger sig opad, så det gav god mening, nu vi alligevel skulle skifte taget. Væggene under fibercementen gjorde vi ekstra tykke med isolering. Det koster nærmest ingenting, så det var vi slet ikke i tvivl om, at vi skulle gøre,” siger Peter Molbech.
Ejendommen.jpg

Før efter billeder af ejendommen

Hvordan er det at bo i et energirenoveret hus?

“Vi har faktisk ikke prøvet andet, fordi vi også har renoveret med energiforbedringer de andre steder, vi har boet. Men med dette hus var fordelen bl.a., at vi kunne få de store vinduer, som vi ønskede os, uden at det gik ud over varmeregningen og klimaet,” siger Maria Molbech.

Hvad har været det sværeste i processen?

“Det har faktisk ikke været svært noget af det. Det er selvfølgelig ikke sjovt at kravle rundt oppe på loftet og isolere. Det er et arbejde, der bare skal overstås, men det er slet ikke svært. Det samme gælder efterisoleringen af væggene. Derudover er det faktisk lettere at lave store gulv til loft-vinduer, fordi du ikke først skal bygge muren op nedefra. De store vinduer er jo lige til at sætte ind,” siger Peter Molbech, som selv har stået for en stor del af renoveringen.

img_2867.jpg

Efter billeder af et af værelserne

Maria og Peters 3 gode råd til andre, der vil renovere med omtanke:

 1) Efterisoler loftet. Varmen stiger opad, så det betyder meget for varmeregningen. Derudover er det nemt at udføre.

2) Vælg vinduer med ventiler, så luften kan skiftes ud. Moderne vinduer er så godt isoleret, så man risikerer, at man faktisk tætner huset lidt for godt. Hvis de ikke har ventiler, kan man overveje ventilation med varmegenvinding, så man får luften skiftet ud på den måde.

3) Sørg så vidt muligt for at komme i gang med renoveringen, inden I flytter ind. Det er ikke så sjovt, hvis samtlige vinduer skal udskiftes, mens man bor i huset.

img_20180510_114825.jpg

Efter billeder af gildesalen