Indretning

Foto: Morten Holtum

Indretning

Lejlighed med vintage: Landlig idyl - midt i Paris

Designer Ariane Dalle har indrettet sit hjem i Paris med planter, naturlige toner og rustikke landlige møbler. Hun voksede op på landet, og for at genfinde barndommens ro har hun skabt et grønt helle for sig selv og sine to sønner midt i storbyen.


HVEM: Ariane Dalle, som er chefdesigner for tekstilfirmaerne Manuel Canovas og Larsen. Og hendes to sønner, Marin på 13 år og Eloi på 10 år
HVAD: Lejlighed på 80 kvadratmeter i ejendom fra 1900-tallet
HVOR: I Paris’ 16. arrondissement

Ariane Dalle kom fra en lejlighed på 70 kvadratmeter i Paris’ midte, men har valgt at flytte lidt længere ud til 16. arrondissement for at få et værelse mere til sine drenge. En beslutning, hun er meget glad for.

– Her er en dejlig ro og grønt omkring os med store parklignende områder, fortæller Ariane Dalle om kvarteret, hun har boet i siden starten af 2014. Ariane brugte et par dage på at male hele lejligheden i grå nuancer, så var den indflytningsklar. Flyttekasserne rummede kun gamle ting, for Ariane Dalle handler kun på loppemarkeder og i antikvitetsbutikker. Det er ganske få ting, hun køber fra nyt, f.eks. sengen og sofaen.

– Jeg elsker at omgive mig med ting, der fortæller en historie om de mennesker, der har haft glæde af dem tidligere. På den måde lever de mennesker videre her, forklarer hun om sine mange møbler med patina.

Strejf af grønt
Også farver betyder en hel del for Ariane Dalle. Hele hjemmet er holdt i neutrale grå og naturlige toner foruden strejf af grønt overalt.

– Jeg holder meget af farven grøn, særligt i materialet glas, det er virkelig noget særligt, siger Ariane, der har samlet på grønne flasker og glas, siden hun var otte år gammel, og aldrig er stoppet. Hun er også glad for grønne planter, fordi de giver hjemmet et ‘urban garden look’.

– Jeg er opvokset på landet og prøver at få et lidt landligt udtryk i mit hjem ved hjælp af planter og møbler fra landet, fortæller Ariane, som tilbragte sin barndom på familiens vingård i Provence. Hendes lyst til at designe førte hende som ung videre til Paris, hvor hun studerede tekstildesign, mens hendes bror overtog produktionen af vin. Og hendes designkarriere førte hende siden til både Philadelphia i USA og New York, hvor hun boede og arbejdede i tre år. Flere af hendes vintagefund stammer fra den tid.

Rolig stemning
Når farverne i Arianes hjem er så stille i udtrykket, skyldes det bl.a., at det giver en fantastisk rolig stemning.

– Jeg arbejder med meget luksuriøse stoffer og masser af farver i mit job, så jeg har brug for mere ro i mine omgivelser, når jeg kommer hjem, forklarer Ariane, der dog selv kalder lejligheden et raritetskabinet, for her er masser af spændende fund og ting at kigge på. Men alt er afstemt efter farver, materialer og størrelser på en måde, så selv den mindste ting ville mangle, hvis man fjernede den.


Lyset strømmer ind til spisepladsen gennem de store vinduer. Ariane har sat bænke ved bordet, da stole fylder mere. Begge bænke har hun fundet på et loppemarked. Det gamle spisebord er fra  heurebleuantiques.com


Arianes lokale parisiske metrostation – midt i det grønne!


Rustikke landmøbler og grønne nuancer i den lille stue, hvor møblerne står tæt, men hyggeligt. Gamle franske skodder fås f.eks. hos laurineliving. dk eller villa-viola.dk

IDE
Skab dybde i rummet ved at stille et par skodder op ad væggen. Her giver det næsten en effekt af, at man ser ind i endnu et rum.I entreen er pladsen udnyttet med rustikke skabe i metal og træ og et lille bord med plads til at sidde og arbejde. Her har Ariane valgt rolige grå nuancer.


Ariane er glad for planter, for de giver hendes hjem et ‘urban garden look’. Ved siden af den skønne gamle pejs i baggrunden står et grønt arkivskab, som Ariane har arvet fra sin bedstefar.


Et kig gennem stuen og ud mod entreen, hvor gamle spejle hænger på væggen og får rummet til at virke større. Stolene er fundet i antikvitetsbutikker, og sofabordet er fra et loppemarked.


Ariane har redt sengen med et antikt afrikansk tæppe. Puderne har hun syet af stoffer fra interiørfirmaet Pierre Frey, hvor hun tidligere har arbejdet.


I køkkenet er der lige plads til, at familien kan sidde og spise sammen omkring det gamle bord med taburetter om. Køkkenelementerne er nye, men valgt i en klassisk stil.


Ariane bruger gamle skabe, kasser og kurve til alt sit tøj, og hele garderobearrangementet står over for hendes seng i soveværelset.

IDE
Lav en skøn garderobevæg som Arianes med et par gamle skabe med et spejl imellem. Stabl gamle trækasser, skuffer og firkantede kurve oven på og imellem skabene.

Snup ideerne … fra designer Ariane Dalles skønne lejlighed med vintagefund og grønne toner.


1. Selv de simpleste, billigste loppefund kan se flotte ud, når flere er placeret sammen som her, hvor Arianes samling af gamle piskeris hænger på væggen i køkkenet.
2. Få dit eget grønne hjørne a la Arianes med lutter, ja, grønne ting. Her et gammelt skab, Ariane har fundet på et Amish marked i Philadelphia, sat sammen med en samling gamle flasker og to lamper.


3. Ariane har stillet et par vejrbidte skodder op ad væggen ved siden af sengen og hængt små kurve og lamper på dem. Natbordet er en stol – sådan kan man bruge gamle fund på nye måder!
4. En antik skjorte fundet i Bruxelles hænger på væggen som et charmerende bud på en vægdekoration. Ariane har sat billeder af ældre dato fast på skjorten med tøjklemmer, og det giver en flot effekt.5. Uanset om Ariane befinder sig i Paris, Provence eller hvor hendes rejser bringer hende hen, så går hun altid på de lokale loppemarkeder. Alle de fine fund samler hun i grupper som her på det gamle skab. Skabet fandt hun i en butik på det parisiske kæmpeloppemarked i Saint-Ouen.
6. Ariane har selv syet puderne af ternede genbrugsstoffer og tekstiler fra sit firma. Tern og grønne toner giver det helt rigtige landlige look, synes hun.

► SE OGSÅ: Stram stil: Enkelt og herskabeligt
► SE OGSÅ: Rækkehus i hvidt: Sarahs lille hvide drømmehus
► SE OGSÅ: Nordisk med farver: Her er alt valgt med hjertet

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg