Madbrød: Få de lækreste opskrifter på flutes og boller her

Hjemmebag er altid populært enten til fest, hyggestunder eller ved middagsbordet sammen med familien. Hjemmelavet madbrød, grovboller og flutes er gode til både morgenmad, mellemmåltid, frokost og varm mad.

De kan enten spises som tilbehør til madpakken eller bruges til en sandwich med lækkert fyld af skinke, fisk eller grøntsager.

Læs mere

Focaccia i lækre varianter

Brød med smag er velegnet som tilbehør til varmt mad, men er også perfekt i madpakken. Focaccia kan laves i mange varianter, så det passer til forskellige retter. Det kan serveres sammen med en let forret eller en lækker hovedret.

Prøv vores opskrift på Focaccia med krydderurter, eller vores lækre rugfocaccia med rosmarin og ost. Du kan også vælge at lave almindeligt grovbrød til din ret, og her vil grovbrød med havsalt være et godt bud på et godt brød. Er du til naanbrød, kan du prøve vores opskrift på naanbrød med havsalt.

Focaccia med krydderurter - madbrød

Du kan også prøve helt almindelige boller eller hjemmelavede flutes i stedet, hvis de er dine yndlings.

Libanesisk, fransk eller tyrkisk madbrød?

Hvis du vil prøve noget andet end de traditionelle madbrød, kan du også få inspiration til lækre brød fra andre lande. Fougasse er navnet på de franske, dekorative og velsmagende brød. Brødets facon kommer frem ved, at man skærer i dejen, før brødet bages. Prøv opskriften på franske madbrød og lav din egen franske portion. Hvis du kan lide dit brød krydret, så det mest af alt minder om en slags mellemøstlig pizza, så er det libanesiske madbrød, du skal kaste dig ud i.

Tyrkiske madbrød er sprøde med en specifik smag af nigellafrø – også kaldet en ”jomfru i det grønne”. De er desuden meget velegnede som tilbehør til en varmende gryderet eller suppe, men også dejlige at brække af og spise helt som de er.

Start morgenen med nybagt brød

Hvis du vil overraske din familie med nybagt brød om morgenen, kan det nogen gange være en god idé at starte aftenen før – især hvis dejen skal langtidshæve. Prøv vores opskrift på langtidshævet speltbrød, hvor du kan starte forberedelserne aftenen før, inden du går i seng. Næste morgen har du et nybagt brød på mindre end en time. Prøv også opskriften på vores saftige og sunde rugboller – de er perfekte morgenboller, men de er også gode resten af dagen. Velbekomme!

Du kan også finde mange andre gode opskrifter på mad og drikke her på alt.dk. Opskrifter og indhold på alt.dk er fra ALT for damerne, Hjemmet, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.