
Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt
Focaccia med rosmarin og havsalt
Focacciabrød er skønt tilbehør til alverdens retter - og du kan variere denne focaccia i det uendelige. Prøv f.eks. med oliven, soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed.
4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
ca. 20 g gær
250 g durummel
ca. 300 g hvedemel
3 kviste friske rosmarin
½ dl olivenolie
Sådan laver du foccacia
1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.
SKØN HVERDAGSMAD: Steaksandwich med mozzarella og salsa
2. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen. Sæt det tildækket på køl i ca. 6-7 timer – evt. natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.
PRØV OGSÅ: Lasagne på den nemme måde
3. Drys med havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Så får det den rette, svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, så lad det være, som det er.
SE OGSÅ: Alle vores lækre opskrifter på skønne pastaretter