Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt

Foto: Line Thit Klein Focaccia med rosmarin og havsalt... Det er et lækkert madbrød!

Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt

Focaccia med rosmarin og havsalt

Focacciabrød er skønt tilbehør til alverdens retter - og du kan variere denne focaccia i det uendelige. Prøv f.eks. med oliven, soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed.

star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate Giver en bradepande med focacciabrød
Ingredienser
  • 4 dl lunken vand
  • 1,5 tsk havsalt
  • ca. 20 g gær
  • 250 g durummel
  • ca. 300 g hvedemel
  • 3 kviste friske rosmarin
  • ½ dl olivenolie

Sådan laver du foccacia

1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.

SKØN HVERDAGSMAD: Steaksandwich med mozzarella og salsa

2. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen. Sæt det tildækket på køl i ca. 6-7 timer – evt. natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.

PRØV OGSÅ: Lasagne på den nemme måde

3. Drys med havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Så får det den rette, svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, så lad det være, som det er.

 

SE OGSÅ: Alle vores lækre opskrifter på skønne pastaretter

 

star star star star star
(5) Bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

Bag din focaccia i en gryde i stedet for en bradepande. Det gør brødet endnu mere saftigt.

Bag lidt ekstra focaccia, og frys det ned

Focaccia kan, ligesom andet brød, nemt fryses ned og på den måde gemmes til et senere tidspunkt. Det er smart, da du derved kan planlægge frem. Skal du for eksempel have gæster, kan du bage focaccia, når du har tid, tø den ned, og så nemt tø den op igen, når gæsterne kommer.

Det samme gør sig gældende, hvis du ikke kan spise hele din focaccia på en gang. Her kan du også fryse den ned, og derved undgå at smide rester ud, ligesom du nemt kan tø foccaciaen op, lige så snart du skal bruge den.

Udforsk de mange muligheder med focaccia

Den focaccia, vi har lavet her, er med rosmarin og havsalt, men du kan faktisk lægge flere forskellige ting på, alt efter hvad du personligt foretrækker. Du kan for eksempel bruge ost tomat, kartofler, løg og meget mere. Hos ALT.dk har vi blandt andet følgende opskrifter, du kan afprøve:

Måske finder du en favoritversion eller får ideer til andre og nye smage. Har du en ide? Så afprøv den gerne. Focaccia er et brød, hvor mange smagsvarianter kan fungere. 

Focaccia: Et brød med ekstra smag

Focaccia kommer, ligesom pizza, fra det italienske køkken, og du kan også her bruge flere forskellige ingredienser som fyld. Men hvor pizza er en ret i sig selv, er focaccia ofte et tilbehør, som serveres til andre retter eller som sandwichbrød.

 

Focaccia er dog ikke ligesom det meste brød, da focaccia ofte tilføjer ekstra smag. Du kan som sagt tilføje fyld og ekstra krydderier og stadig bruge brødet sammen med andre

Se, hvad vi ellers skriver om: Focaccia, Brød, Italiensk mad, Koldhævet, Bageopskrifter og Tilbehør

610x200_woordy_knap2.jpeg