Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt
Foto: Line Thit Klein Focaccia med rosmarin og havsalt... Det er et lækkert madbrød!

Foccacia opskrift med rosmarin og havsalt

Focaccia med rosmarin og havsalt

Focacciabrød er skønt tilbehør til alverdens retter - og du kan variere denne focaccia i det uendelige. Prøv f.eks. med oliven, soltørrede tomater, sprøde bacontern, frisk timian og hele hvidløgsfed.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate Giver en bradepande med focacciabrød

4 dl lunken vand
1,5 tsk havsalt
ca. 20 g gær
250 g durummel
ca. 300 g hvedemel
3 kviste friske rosmarin
½ dl olivenolie

Sådan laver du foccacia

1. Rør vand, salt og gær sammen. Tilsæt durummel, og rør dejen til en blød konsistens. Tilsæt hvedemelet, og rør dejen sammen i et par min. Dejen er temmelig våd, men sådan skal den være.

SKØN HVERDAGSMAD: Steaksandwich med mozzarella og salsa

2. Fordel dejen direkte i en bradepande med bagepapir i bunden, og tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen. Sæt det tildækket på køl i ca. 6-7 timer – evt. natten over. Har du ikke plads i køleskabet, så lad dejen hæve ved stuetemperatur. I så fald skal den have lidt kortere hævetid, ca. 3 timer.

PRØV OGSÅ: Lasagne på den nemme måde

3. Drys med havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. Når brødet tages ud, dryppes det med olivenolie. Så får det den rette, svampede, olierede overflade. Hvis du foretrækker en mere sprød skorpe, så lad det være, som det er.

 

SE OGSÅ: Alle vores lækre opskrifter på skønne pastaretter

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Focaccia, Brød, Italiensk mad, Koldhævet, Bageopskrifter og Tilbehør