Opskrift på tyrkiske madbrød
SPONSORERET indhold

Tyrkiske madbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lette, sprøde brød med den umiskendelige smag af nigellafrø – også kaldet "jomfru i det grønne". Supervelegnede som tilbehør til en varmende gryderet eller suppe, men også dejlige at brække af og spise helt som de er.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
11. maj. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
7

Ingredienser

25 g gær
5 dl koldt vand
1 spsk havsalt eller groft salt
½ dl yoghurt
800-900 g hvedemel
1 spsk sukker
et sammenpisket æg og 3 spsk yoghurt til pensling

Sådan laver du madbrød

Rør gær, vand, salt og yoghurt sammen. Tilsæt to tredjedele af melet og sukkeret. Rør dejen grundigt sammen, og tilsæt kun så meget mel, at dejen beholder sin smidighed og ikke bliver for tør. Ofte kan en dej synes klistret, men vil samle sig når den æltes grundigt.

Når dejen slipper skålens sider er den fin. Lad den hæve et lunt sted med et fugtigt klæde over, til den har nået dobbelt størrelse. Det tager 1 ½ -2 timer. Tænd ovnen på 225 grader og beklæd to bradepander med bagepapir. Del dejen i 6-8 dele og rul hver del til bolle. Rul hver bolle ud til et fladbrød på ca. 15 cm's bredde og 1 cm's tykkelse. Læg tre-fire brød på hver bradepande, pensl med et sammenpisket æg rørt med 3 spsk yoghurt og drys med nigellafrøene. Bag brødene en bradepande ad gangen i 10-15 min til brødene er let hævede, gyldne og sprøde i overfladen.

Billedtekst: Det er nemmere end du tror at bage dine egne tyrkiske madbrød.


Se også opskrift på Kold agurkesuppe med fetaost.