Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på kold agurkesuppe med fetaost
Foto: Line Thit Klein Kold agurkesuppe med fetaost

Opskrift på kold agurkesuppe med fetaost

Kold agurkesuppe med fetaost

En smuk grøn forårssuppe er dennekolde agurkesuppe med delikat fetaost.

clock 20 minutter
printer Print
plate 4

3 agurker
2 dl creme fraiche
1 fed hvidløg
2 skiver tørt brød
2 spsk æbleeddike
ca. 1 dl olivenolie

Fyld:
4 skiver brød
1 agurk
200 g fetaost
100 g sorte oliven
1 potte basilikum
½ dl olivenolie
1 lille rødløg

Sådan laver du kold agurkesuppe

Skær agurken i grove stykker og kom dem op i en blender sammen med creme fraiche, hvidløg, brød og eddike. Blend suppen – det kan være nødvendigt at tilsætte en smule koldt vand i starten. Tilsæt nu olivenolien lidt efter lidt til suppen får en cremet konsistens. Sæt suppen på køl i ca. 1 time.

Skær brødskiverne i tern og rist dem sprøde i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Skær agurken i strimler (brug en kartoffelskræller). Hak basilikum groft og skær rødløget i tynde ringe. Vend det hele sammen med smuldret feta, oliven og olie.

Kom fyldet op i suppen eller spis det ved siden af.


Se også opskrift på Suppe med svinebryst, nye kartofler og forårskål.
 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommer, Agurk, Suppe, Hovedret og Forret