-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Langtidshævet speltbrød
Forberedelserne træffer du inden, du går i seng. Næste morgen har du et nybagt brød på mindre end en time.
1 stk.
Ingredienser
- 1 dl yoghurt
- 2 dl mælk
- 1½ tsk. salt
- ¼ pk. gær
- 200 g sigtet spelt
- ca. 225 g mel
- 2 spsk. olie
- 1 æg til pensling
- drys efter smag
- Rør yoghurt, mælk, salt, gær og speltmel til en tyk, jævn grød, dæk den til, og lad den stå på køkkenbordet natten over – dvs. 6-8 timer.
- Drys resten af melet i skålen,og arbejd det ind i dejen med en dejskraber. Vend dejen ud påbagepapir.
- Hæld olie på hænderne, og klap dejen ud i en firkant, der er ca. 3 cm tyk. Tænd ovnen, og lad dejen hæve, mens den varmer op til 250 gr.
- Pensl med æg, og drys eftersmag. Skær dejen til firkanter med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt. med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt.