Fin kortærmet bolero fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Fin kortærmet bolero

Store pinde, enkle mønstre og forholdsvis små modeller – det er noget, der går stærkt, og derfor perfekt til et nemt feriestrikketøj.

Af: Stine Johansen Foto: Jacqueline Fluri
04. jun. 2014 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

Kortærmet bolero


Str.: S/M (L/XL).
Overvidde: 96 (108) cm (vidden på "hullet” er 48 (54) cm).
Hel længde: Ca. 60 cm (begge str.).
Garn: Amalfi, 4 (4) ngl koral (fv 1740) fra Wilfert’s.
Kvalitet: 80 % merinould/20 % angora. 50 g = 125 meter.
Pinde: Nr. 5 og 6.
Strikkefasthed: 16 m og 23 p i glatstrikning på p nr. 6 = 10 x 10 cm. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Udtagning: Saml tværlænken mellem 2 m op, og strik den dr r.
Bemærk: Arb strikkes i ét stykke, på tværs fra ærmekant til ærmekant. Maskeantallet er det samme til begge str. 1. p i diagrammet, der viser alle m og p, er r-siden af arb.

Bemærk desuden: At omslag og sammenstrikning af m hører sammen, så hvis der ikke er m nok til begge, når de nye m skal strikkes med i mønsteret, strikkes de glatstrik, da m-antallet ellers vil ændres.

Slå 94 m op på p nr. 5 (se Bemærk). Strik rib * 2 vr, 2 r *, gent fra * til * p hen, og slut med 2 vr (1. p = vr-siden af arb). Strik i alt 7 (9) p rib. Skift til p nr. 6, og strik mønster efter diagrammet (se Bemærk), idet der samtidig på 1. p tages ind til 85 m jævnt fordelt. Efter diagrammet er strikket igennem 1 gang i højden, tages 1 m ud i hver side af arb 2 m inde (se Udtagning). Gent udt på hver 2. p, til der er 97 m på p. De nye m strikkes med i mønsteret, efterhånden som det kan lade sig gøre (se Bemærk desuden). Strik lige op til diagrammet er strikket igennem i alt 10 (11) gange i højden. På næste p tages 1 m ind i hver side af arb 2 m inde. Gent indt på hver 2. p til der er 85 m tilbage på p. Herefter strikkes diagrammet endnu en gang i højden (= i alt 12 (13) gange). Skift tilbage til p nr. 5. Strik rib * 2 r, 2 vr *, gent fra * til * p hen, og slut med 2 r, samtidig med der på 1. rib-p tages ud til 94 m jævnt fordelt. Strik i alt 7 (9) p rib. Luk af i rib.  

Montering: Sy "ærmesømmene" sammen i hver side – fra den yderste kant til og med rillerne efter den anden rk med ”V”-er efter ribben.

Se diagrammet til boleroen her

Hendes Verden nr. 23/2012