Sy selv: Flot brødkurv i lækre farver fra Hjemmet
Foto: Thomas Hergaard De små firkanter er syet sammen, så de danner dekorative diagonale striber.

Sy selv: Flot brødkurv i lækre farver fra Hjemmet

Sy selv: Flot brødkurv i lækre farver

Den flotte brødkurv er lavet i lette og lyse farver og giver køkkenet et dejligt løft.

Færdigt mål:

13 x 23 cm.

Materialer:

Rester af lyse bomuldsstoffer, 30 x 55 cm gult stof til for, 2 strimler grønt stof hver på 4 x 53-54 cm, 12 x 23 cm grønt stof til bund, pladevat 30 x 55 cm og patchwork-karton.

Vejledning:

Klip 36 firkanter og 24 trekanter i patchworkkarton og klip i stof som beskrevet under vejledning til ophæng (se opskriften på ophæng her).

De vandrette rækker på patchworkstykket er henholdsvis 2 firkanter og 1 firkant + trekanter, mens længden er 25 rækker.

Række 1:

2 firkanter.

Række 2:

1 firkant. Afslut med en firkant i række 25. Fyld ud med trekanter, så stykket får lige sider. Sy patch-workstykket sammen til en ring. Pres og klip yderkanten ren. Sy hver af de grønne strimler sammen til en ring og sy dem på patchworkstykket ret mod ret foroven og forneden.

Klip 1 stk. pladevat og 1 quiltestykke, som pas-ser til patchworkstykket. Ri de 3 dele sammen. Tegn bunden efter mønstret og klip den i grønt stof, pladevat og 1 stk. quiltestof. Ri de 3 dele sammen, og sy et par skrå stikninger på maskine hen over bunden. Sy en kantstikning på maskine eller i hånden i de grønne strimler foroven og forneden ved patchworkstykket. Sy bunden i kurven. Sy et for i samme stør-relse som yderstoffet. Læg foret ned i kurven og hæft med knappenåle.

Skær en monteringsstrimmel i gult stof på 3,5 x 53 cm. Læg den ret mod ret med overkanten og sy hele vejen rundt. Buk om mod vrangen, så der dannes en ¾ cm bred kant, fold sømrummet ind og sy det fast med små sting i hånden.

DIAGRAM - KLIK HER

QUILTEMØNSTER - KLIK HER

Her får du opskrifterne på de andre fine ting, du kan se på billedet:

Ophæng - klik her

Grydelapper - klik her

Bakkeserviet - klik her

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy