3 ultimative salater
3 fantastiske salater
Ingredienser
- Kartoffelsalat:
- 500 g små kogte, kolde kartofler
- 1 dl hakket dild, persille, purløg & kørvel
- 1 finthakket rødløg eller et par forårsløg
- Dressing:
- 1,5 dl Cheasy fraiche 6%
- salt, peber
- 1 spsk grovkornet dijonsennep
- Ekstra kryddergrønt
- Tomat-bønnesalat:
- ½ kg blandede tomater − gerne i forskellige
- farver og størrelser
- 1 knsp sukker
- salt, friskkværnet peber
- 25 g grofthakkede semidried tomater
- 125 g kogte, kolde haricots verts
- 1 hakket rødløg
- 2 spsk friskhakket mynte
- 35 g rucola
- 2 tsk olivenolie
- Grøn Tabbouleh:
- 1,5 dl bulgur − gerne fuldkorn
- 1,5 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- lime- eller citronsaft
- 1 hakket lime eller citron
- 1 udkernet, finthakket grøn chili
- 1 bdt. snittede forårsløg
- ½ flækket, udkernet agurk i strimler
- ¼ courgette i små tern
- 125 g fintsnittede sukkerærter
- 1 bdt. koriander
- 2 spsk ristede græskarkerner
Sådan gør du:
- Kartoffelsalat:
- Skær kartoflerne i mindre stykker og bland dem med krydderurter og løg. Rør dressingen sammen, smag den til med salt og peber og vend den med salaten, der anrettes i en skål og pyntes med kryddergrønt.
- 140 kcal. pr. person.
- Tomat-bønnesalat:
- Skær tomaterne i passende stykker og bland dem med sukker, salt og peber samt alle øvrige ingredienser og dryp lidt olivenolie over til sidst.
- 60 kcal. pr. person.
- Grøn Tabbouleh:
- om bulguren i en skål, hæld koldt vand over og lad den trække, til den har opsuget al væden. Rør grynene løse med en gaffel og smag til med olie, salt, peber samt limeeller citronsaft. Rør derefter alle de snittede, grønne sager i, tjek smagen endnu en gang, før koriander og græskarkerner vendes i salaten − som gerne må trække en times tid eller mere, hvis der er tid.
- 210 kcal. pr. person.