4 x skønne forretter
Mens vi venter - 4 x skønne forretter
Ingredienser
- Brød med tomat-urtesalat:
- 1 tsk spidskommen
- 3 store velmodne tomater
- 1 rød peberfrugt
- 1 rød chili
- 1 lille finthakket rødløg
- ½ dl hakket persille + koriander
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber
- 2 fuldkornspita eller tyrkiske fladbrød
- 2 mellemstore modne pærer:
- citronsaft
- 50 g blød gedeost
- 12 papirtynde skiver parmaskinke
- Pynt:
- Små timiankvist
- Tigerrejer med chili-dip:
- 12 tigerrejer med skal
- 2 tsk olivenolie
- 2 spsk Maldon salt
- 1 dl chili-dipsauce
- lime
- Bagt urtericotta:
- 250 g ricotta
- 1 æg
- 1 fed knust hvidløg
- 2 spsk basilikumblade
- salt, peber
Sådan gør du:
- Brød med tomat-urtesalat:
- Rist spidskommen på en tør pande og sæt dem til side. Del, udkern og hak tomater, peberfrugt og chili. Bland de hakkede grønsager med kommen, rødløg, kryddergrønt samt salt og peber. Flæk brødene igennem horisontalt, del hvert brød i fire dele og rist dem gyldne. Server de sprøde brød med den friske salat.
- 130 kcal. pr. person.
- Pære med gedeost og parmaskinke:
- Del, udkern og skær hver pære i seks både, som dryppes med lidt citronsaft. Smør lidt gedeost på hvert stykke pære og sno en skive skinke om. Pynt med en lille kvist timian.
- 120 kcal. pr. person.
- Tigerrejer med chili-dip:
- Rør olie og salt sammen, vend rejerne heri og lad dem trække en halv times tid. Sæt rejerne på spid og grill dem over gode gløder et par minutter på hver side, til de har skiftet farve. Server med chili-dipsauce og lime.
- 70 kcal. pr. person.
- Bagt urtericotta:
- Blend alle ingredienser, smag til med salt og peber og fordel ricottamassen i 12 små forme − evt. papirforme (mini- muffinsforme). Bag ricottaerne ved 180° ca. 20 minutter, til de føles faste og er let gyldne. Afkøl og vend dem ud af formene og server på friske basilikumblade.
- 110 kcal. pr. person.