
Æblebrød bagt med øl
(2 styk)
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl lunkent vand
- 2 dl øl, porter
- 3 dl revet æble med skræl
- 2 salt
- 2 tsk. olie
- 2 spsk. flydende honning
- 3 dl rugmel
- 3 dl fuldkornshvedemel
- ca. 650 g hvedemel
SÅDAN GØR DU
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, men kun en tredjedel af hvedemelet. Lad dejen forhæve 15 min. Tilsæt resten af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
- Form 2 dråbeformede brød af dejen. Læg dem ved siden af hinanden i en bradepande med bagepapir. Lad brødene efterhæve ca. 20 min. Pensl med øl, og snit nogle snit i hvert brød med en skarp kniv. Bag brødene ved 200 gr. ca. 40 min. på midterste ovnribbe.