Ahornsirupfudge med rom og nødder

Ahornsirupfudge med rom og nødder

Ingredienser

  • 250 g rørsukker
  • 100 g kondenseret mælk (dåse)
  • 230 g muscovadosukker
  • 175 g hele nødder, f.eks. halvt valnødder og halvt hasselnødder
  • 1 dl piskefløde
  • 125 g smør
  • 3 spsk. brun rom
  • 1¼ dl ahornsirup

  1. Kog alt undtagen nødder og rom sammen over svag varme, tilsukkeret er smeltet.
  2. Kog videre uden at røre, til massen når ’blød kugle’-stadiet eller med andre ord 115 grader på sukkertermometret.
  3. Tag massen fra ilden og rør nødder og rom i.
  4. Rør videre, til massen bliver tør og tyk.
  5. Tryk ud i en form foret med bagepapir og lad det køle lidt af.
  6. Skær ud til karameller, eller hvad man nu vil, og køl helt af.