Alma-Amalies æblesalat
Tina om salaten: En græskinspireret salat, som mine to niecer opfandt en dag, vi havde familieæbledag og plukkede æbler, kogte og syltede os til alle mulige æbleretter.
4
Ingredienser
- 4 æbler (ca. 500 g)
- ¼ rødløg (25 g)
- 50 g oliven (gerne kalamataoliven)
- 100 g rucolasalat
- 1 lille bdt frisk, finthakket mynte
- 35 g feta
- Dressing:
- 1 spsk æbleeddike
- 1½ spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Start med dressingen. Rør æbleeddike, olie, salt og peber sammen i en stor skål. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehuset, skær æblestykkerne ud i helt tynde både, dump dem i skålen og vend rundt. Pil og skær løget i helt tynde skiver − ned til æblerne med dem. Skær olivenkødet af rundt om stenene. Skyl og slyng rucolasalaten og myntebladene tørre og kom begge dele ned til æbler og løg.
- SERVERING: Vend rucola og løg rundt med æblerne. Kom dressingen over og smag salaten til med eddike, salt og peber. Anret den toppet op på et fad eller i en åben skål og pynt med oliven, smuldret feta og mynteblade.
- Tips: Den friske mynte kan erstattes af 1 tsk tørret mynte, som du rører ud i dressingen.