
Ærtesuppe & bruschetta
Mad skal være sundt og lavet af nordiske råvarer, men det skal også skabe glæde − hver dag. Det er filosofien i Trine Hahnemanns kogebogTRINE OM SUPPEN: Hvis der er forår i luften, serverer jeg suppen kold. Du kan sagtens bruge frosne ærter i stedet for friske.
4
Ingredienser
- 2 porrer
- 1 løg
- 2 spsk olivenolie
- 700 g bælgede ærter eller frosne ærter
- 1,2 l grønsagsbouillon
- 10 mynteblade
- salt og friskkværnet peber
- BRUSCHETTA:
- 8 små stykker brød, f.eks. ciabatta
- olivenolie
- 6 spsk persille
- 2 spsk løvstikke
- 30 g mandler
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 100 g hvid ost/salatost
Sådan gør du:
- Rens porrerne grundigt i koldt vand og skær dem i grove skiver. Pil løget og skær det i tern. Sauter porrer og løg i olivenolien. Tilsæt ærter og grønsagsbouillon og kog det op. Lad det simre i 10 minutter. Når grønsagerne er møre, tilsættes myntebladene. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Pensl brødene på begge sider med lidt olivenolie og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 5 minutter. Blend persille, løvstikke og mandler eller hak dem meget fint med en skarp kniv. Tilsæt olivenolien. Smag til med salt og peber. Hak osten og vend den i urteblandingen. Fordel blandingen på brødene, sæt dem tilbage i ovnen og bag i 5 minutter mere.
- Tips: Du får den bedste suppe, hvis du køber en god grønsagsbouillon.