suppe

Ærtesuppe & bruschetta

Mad skal være sundt og lavet af nordiske råvarer, men det skal også skabe glæde − hver dag. Det er filosofien i Trine Hahnemanns kogebogTRINE OM SUPPEN: Hvis der er forår i luften, serverer jeg suppen kold. Du kan sagtens bruge frosne ærter i stedet for friske.

4

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 700 g bælgede ærter eller frosne ærter
  • 1,2 l grønsagsbouillon
  • 10 mynteblade
  • salt og friskkværnet peber
  • BRUSCHETTA:
  • 8 små stykker brød, f.eks. ciabatta
  • olivenolie
  • 6 spsk persille
  • 2 spsk løvstikke
  • 30 g mandler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g hvid ost/salatost

Sådan gør du:

  1. Rens porrerne grundigt i koldt vand og skær dem i grove skiver. Pil løget og skær det i tern. Sauter porrer og løg i olivenolien. Tilsæt ærter og grønsagsbouillon og kog det op. Lad det simre i 10 minutter. Når grønsagerne er møre, tilsættes myntebladene. Blend suppen og smag den til med salt og peber. Pensl brødene på begge sider med lidt olivenolie og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 5 minutter. Blend persille, løvstikke og mandler eller hak dem meget fint med en skarp kniv. Tilsæt olivenolien. Smag til med salt og peber. Hak osten og vend den i urteblandingen. Fordel blandingen på brødene, sæt dem tilbage i ovnen og bag i 5 minutter mere.
  2. Tips: Du får den bedste suppe, hvis du køber en god grønsagsbouillon.