Aspargessuppe

Aspargessuppe

Arbejdstid: 30 min.Kogetid: ca. 15 min.Fryse-egnet

2 personer

Ingredienser

  • 200 g hvide asparges (stykker)
  • 3 dl hønse- eller urtebouillon
  • ½ dl piskefløde
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 1 tsk citronsaft
  • Fyld:
  • 4 grønne asparges (mindre stykker)
  • Pynt:
  • Kørvel
  • Tilbehør:
  • Kuvertbrød

  1. Skræl de hvide asparges fra hovedet og nedad. De grønne asparges skal ikke skrælles.
  2. Bræk den nederste, træede del af både de hvide og grønne asparges.
  3. Kog de hvide asparges ca. 10 min. i bouillonen, til de er helt møre. Hæld det hele i en blender og kør, til det er cremet. Si suppen.
  4. Kog de grønne asparges 2-3 min. i suppen. Rør fløde sammen med æggeblommer og citronsaft.
  5. Rør det i suppen og varm op til kogepunktet, uden at suppen koger. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt med kørvel og servér straks med brød.